Nyhet

Kåret verdens beste teknologi-arbeidsplass

Nettets kjemper troner på toppen.

Mange drømmer om hvordan det ville vært å jobbe hos de store teknologiselskapene når de er unge. Både Facebook, Apple og nå senest Google har alle vært tema for store hollywood-filmer, og man hører stadig hvordan Google-ansatte får fritt spillerom til å forske på egne prosjekter i arbeidstiden, og eget "lekerom" på jobb.

Med hjelp nettjenesten Glassdoor ønsket Business Insider å finne ut hvilket IT-selskap det er best å være arbeidstaker i. Ved å måle selskapene ut i fra kriterier som selskapskultur, livsstilen til de ansatte og hvor lærerrike arbeidsplassene var, kom de frem til en liste over 25 arbeidsplasser hvor de ansatte virkelig trives. Det er de ansatte i selskapene som selv har rangert arbeidsgiveren sin i undersøkelsen.

Vi besøkte Googles hovedkontor i California:
Slik har de ansatte det på en av verdens beste arbeidsplasser »

Det beste selskapet

Her er de ansatte i Facebook samlet i sitt hovedkvarter. Foto: Facebook

I å ble det Facebook som stakk av med førsteplassen. Under ledelse av Mark Zuckerberg trekkes selskapets sterke sjel og energi frem. Fra svarene i undersøkelsen konkluderer Business Insider med at hverdagen for de ansatte er hektisk med mange endringer, men de ansatte takler dette med godt mot – fordi en milliard mennesker bruker produktet de lager.

En ansatt rapporterer blant annet om fantastiske kollegaer, godt miljø, og god mat.

Ned fra fjorårets førsteplass finner vi årets nummer to på listen. Guidewire er et USA-basert programvareselskap som leverer forsikringløsninger. Nummer tre på listen er selskapet Riverbed Technologies som lever av å optimalisere datanettverk og lagring. Igjen trekkes egenskaper som frihet og godt miljø frem av de ansatte.

Flere kjente navn

På de øvrige plassene finner vi selskaper som Riot Games, hvor stadig lærdom og felles lidenskap for spillutvikling trekker oppover. Med femteplass er Google også med i toppen, og de ansatte omtaler selskapet som et fantastisk sted å jobbe – med ulike frynsegoder tilgjengelig og et stort utvalg kafeteriaer og kantiner hvor de ansatte kan utveksle spennende ideer over en matbit.

Apple sitt hovedkvarter. Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Apple, LinkedIn og Intel kjempet seg også nesten til topps. Apple behandler sine ansatte godt, men har en noe konkurransepreget kultur som ikke passer for alle, konkluderer Business Insider.

Se hele listen over de 25 beste IT-selskapene å jobbe for her.

Skjermkortkjempen Nvidia holder også til i Silicon Valley:
Se hovedkontoret der alle sjermkortene utvikles »

(Kilde: Business Insider)

Les også
Google kjøper enda et fremstående robotfirma
Les også
Dette gjorde Microsoft for å vinne «Norges beste arbeidsplass»
Les også
IT-selskapene er Norges beste arbeidsplasser
Les også
Dette skal HP gjøre for å bli en bedre arbeidsplass
Les også
Slik får søknaden din den beste oppmerksomheten
Les også
Her får de med Aspergers hjelp ut i IT-livet
Les også
Apple kåret til «mest Innovative selskap»
Les også
Slik hadde Steve Wozniak endret Apple
annonse