Til hovedinnhold

Tele2 tester ut mobilreklame

Vi fikk nyss om at Tele2 snart går i gang med et markedsføringsprosjekt de kaller Tele2 Beta. Her vil de gi kunder med abonnementet Sheriff anledning til å få ytterligere 50 kroner i ringerabatt for å motta inntil fem SMS eller MMS per dag. Testprosjektet starter i oktober og vil gå frem til desember.

Det virket først som om Tele2s prøvekaniner fikk veldig dårlig betalt for å bli bombardert med reklame på mobilen, men Tele2 forsikrer at dette ikke er tilfellet – og minner oss samtidig på at det er frivillig å delta i undersøkelsen.

Mager rabatt
I forrige uke stod det i vilkårene for Tele2 Beta at deltakerne ville få 50 kroner i ringerabatt for å motta inntil fem reklamemeldinger per dag. Nå er tallet nedjustert til fire SMS eller MMS per dag. Likevel vil du neppe motta så mange meldinger, ifølge Tele2.

- Det blir sendt opp til 5 SMS/MMS per dag. Normalen vil ligge langt lavere og det vil ikke bli sendt ut noen på søndager. Dette er en test, hvor vi vil prøve ut forskjellige hypoteser, derfor har vi satt antall SMS-er relativt høyt, sier markedsdirektør Christian Sæterhaug i Tele2 til Mobilen.no.

- Sheriff-kunder er prisbeviste kunder. Ved å bli med i piloten får de det desidert billigste abonnementet for moderat telefonbruk i markedet. I tillegg til at vi skal gjøre vårt beste for at den reklamen som blir mottatt er relevant og har verdi for mottaker, legger han til.
(Artikkelen fortsettes.)

Relevant reklame?
For mange av oss høres det ikke særlig innbydende ut å motta reklame på mobilen i tide og utide. Sæterhaug forsikrer imidlertid om at det ikke blir sendt ut meldinger på søndager, og at du heller ikke kan forvente å få fire reklamemeldinger hver eneste hverdag. Uansett virker det litt for gjerrig med en femtilapp for å motta reklame på mobilen. Er det snakk om rabatter, tilbud, nyttig informasjon og så videre som vi har interesse av, blir derimot saken en helt annen. Vi spør Sæterhaug om han kan gi oss noen eksempler.

- Vi ønsker ikke å gå ut med merkenavn før piloten er live, men eksempler kan være eksklusive tilbud, gratis kinobilletter, rabattkuponger, nyheter, salg og branding, svarer Sæterhaug.

Hva er hensikten med Tele2 Beta?

- Hos Tele2 er kunden i fokus. Vi ønsker å gi våre kunder så bra og billige produkter som mulig. Mobile marketing er en mulighet for dette, og Tele2 Beta har som oppgave å utforske dette potensialet, svarer han.
(Artikkelen fortsettes.)

Ikke til alle kunder
Sæterhaug understreker at Tele2 Beta retter seg mot et lite fåtall av deres kunder, og at de ikke vil sende ut reklame til noen andre enn de som ”aktivt har takket ja” til dette.

- Er dette et prøveprosjekt som kan innebære at ALLE Tele2-kunder på sikt vil motta reklame i form av ”nyhetsbrev”, med tilbud fra deres annonsører?

- På ingen måte. Vi kommer aldri til å pushe reklame mot våre kunder uten deres aktive samtykke. Reklame på mobilen er et veldig sensitivt tema, og Tele2 kommer ikke til å tvinge dette på noen kunder, svarer han.

- Vi kjører nå dette testprosjektet med et konsept der vi optimaliserer markedshenvendelsene, slik at disse henvendelsene har så høy verdi som mulig for kunden. Et eksempel på konsepter som fungerer i Norge er Lindex/Kappahl-klubben, hvor medlemmer får diverse tilbud på SMS. Mobile Marketing er et veldig interessant felt. Det er stort i flere land i Asia, og er sterkt voksende i Europa og land som England, Tyskland, Frankrike og Tyrkia. Vi har troen på at dette også kan være interessant for det norske markedet, avslutter Sæterhaug.

Vi lar oss overbevise om at dette ikke er så ille som først antatt, men synes likevel Tele2 kunne vært hakket rausere med betalingen. På den annen side, dersom reklamen er verdifull/relevant/interessant/lønnsom for mottakeren, blir det annerledes. Ville du deltatt i en tilsvarende undersøkelse for 50 kroner via din operatør? Kommenter under artikkelen.

Mer om
annonse