Til hovedinnhold

Så kraftige er Nvidias nye RTX 20-kort

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
Anders Brattensborg Smedsrud

Tek.no/Køln: Etter mandagens etterlengtede lansering av neste generasjon grafikkort, RTX 20-serien, avholdt Nvidia i dag en seanse hvor de blant annet ga oss flere drypp med informasjon om hvor kraftig deres nye serie faktisk er.

Kan yte dobbelt så bra som GTX 1080

Mange har allerede rukket å spekulere på ytelsen ut ifra spesifikasjonene som ble sluppet i går, og nå kan vi fortelle at RTX 2080 vil yte i snitt 50 prosent høyere enn GTX 1080 i dagens spill.

Men, det stopper ikke der. Nvidia har et ess i ermet som heter «DLSS». Dette er en ny kantutjevningsteknikk (Anti Aliasing) som bruker dyp læring, kunstig intelligens og Tensor-kjernene RTX-serien er utstyrt med for å levere økt bildekvalitet til en fraksjon av ytelseskostnaden tradisjonelle kantutjevningsteknikker kommer med.

I dagens spill skal RTX 2080 være 50 prosent kraftigere enn GTX 1080, men dersom spillet støtter DLSS-kantutjevning forbedres ytelsen til omtrent 100 prosent.
Ratna Srivastava

Må støttes av spillutvikleren

Som vi ser av ytelsesgrafen kan bruken av DLSS virkelig forbedre ytelsen i forhold til om man skulle brukt dagens kantutjevningsteknikker.

Dersom man legger sammen den generelt høyere ytelsen til RTX 2080-brikken og ytelsesgevinsten til DLSS, kan et RTX 2080 oppleves som omtrent dobbelt så kraftig som dagens GTX 1080.

Det er én hake til det hele, og det er at spillutviklere selv må legge inn støtte for DLSS, slik at ikke mange av dagens spill vil få glede av teknikken. DLSS støttes også kun av de nye kortene i RTX-serien, ettersom GTX 10-serien og tidligere ikke har de nødvendige Tensor-kjernene.

Med til historien hører det også at RTX 2080 begynner på omtrent 8400 kroner, der GTX 1080 går over disk fra omtrent 5000 kroner.

Vi venter nye grafikkort til test, og enn så lenge får vi nøye oss med å drømme oss bort i Nvidias egne målinger. Under kan du se hvilke ytelse selskapet selv skal ha fått i en rekke populære og kommende spill med RTX 2080 i 4K-oppløsning.

Dette er ytelsen Nvidia har målt med RTX 2080.
Ratna Srivastava

Endelig lansert:
Dette er RTX 2070, RTX 2080 og RTX 2080 Ti »

annonse