Til hovedinnhold

Dette kan Nvidia lansere i kveld

Se direktestrøm fra lanseringen av neste generasjon grafikkort her.

Dette kan være den nye RTX 20-serien i produksjon.
Nvidia

Se livestream fra Nvidias GeForce-arrangement i Køln øverst i saken.

De siste dagene har det eksplodert med rykter når det kommer til Nvidias neste generasjon grafikkort. Disse har vært ryktet i over seks måneder nå, men under et arrangement i Køln klokken seks i kveld ventes selskapet endelig å avduke den etterlengtede serien.

Mye av det Nvidia-sjef Jensen Huang planlegger å presentere fra scenen i kveld er etter all sannsynlighet nå kjent gjennom lekkasjer til media.

Skal hete RTX 20-serien

Det begynte imidlertid med at Nvidia selv ga oss noe å varme opp på i sin «Teaser»-video som de postet på Facebook forrige uke. Gjennom videoen ble det kjent at den nye generasjonen ville være basert på «Turing»-arkitekturen (oppkalt etter den britiske enigmaknekkeren Alan Turing) og hete RTX 20-serien.

Denne serien erstatter etter alt å dømme dagens Pascal-baserte GTX 10-serie.

Overraskelsen blåst: RTX 2080 Ti fra dag én

Normalt ved hvert generasjonsskifte lanserer Nvidia først et par kraftige entusiastkort, gjerne xx70- og xx80, før mellomklassekort som xx60 og xx50 dukker opp i månedene etterpå. For å krone serien har de også tradisjon for å lansere en superkraftig xx80 Ti-modell, men først omtrent 10 måneder etter at den nye arkitekturen så dagens lys.

Denne gangen planlegger Nvidia visstnok å slippe sitt aller kraftigste kort på hånden samtidig med resten av entusiastkortene.

Får vi se noe budsjettkort allerede i kveld, eller må vi vente? Her er GTX 1060. Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Hvorfor man kan være så sikker på det? Bilder av de nye kortene, samt emballasjen, har lekket ut fra det som kan krype og gå av tredjepartsprodusenter. Det betyr at kveldens lansering kan by på ikke to, men tre eller kanskje til og med fire nye grafikkort!

Spenningen er også stor om hvorvidt vi får se det mer budsjettvennlige RTX 2060 sammen med RTX 2070, RTX 2080 og RTX 2080 Ti, men det er bare timer til vi sitter med fasiten.

Kraftig forbedret referansedesign

Nvidia har hatt tradisjon for å tilby et såkalt referansedesign i tillegg til partnertilvirkeres design som ofte har hatt høyere fokus på støynivå, varme og overklokking.

Referansedesignet, som skiftet navn til Founders Edition forrige generasjon, er utstyrt med et dampkammer og blåser den varme luften ut bak, mens tredjepartskortene har en rekke vifter montert i toppen som blåser denne videre inn i maskinen din.

Nå viser et lekket bilde at Nvidia kan lansere referansekort med kjøleløsninger som ligner på den partnerene deres bruker.

Vil de krige mot sine «egne», nå som ikke AMD er en like farlig konkurrent?

Forhåndsbestilling i kveld

Noen nettbutikker har fått folk til å se grønt de siste dagene.
Skjermdump / Facebook

Da en rekke nettbutikker «gikk i grønt» på Facebook tok det ikke lenge før mange fattet mistanke om at noe var på gang. Og, som vår svenske naboside avslørte: de grønne butikkene skal etter alt å dømme tilby deg å forhåndskjøpe nye Nvidia-kort allerede fra mandag kveld.

Hvorfor Nvidia er så ivrige på å selge grafikkort før noen anmeldelser er ute kan en alltids spekulere i. Tror de kortene vil skuffe her, eller planlegger de å avduke noe som er så latterlig kraftig at man nesten ikke trenger dem? Vi anbefaler selvsagt alle å ha litt is i magen. Både til man finner ut hvordan ytelsen er i forhold til dagens grafikkort, eller til det blir klart om man bør velge Nvidias nye referansedesign eller kort fra tredjepartsprodusenter.

Vi er på plass i Køln og følger Nvidias RTX 20-lansering, så følg med for siste nytt og oppsummeringer her i løpet av kvelden.

annonse