Nvidia: Ikke forvent annonserte priser ved lansering

Særlig RTX 2080 Ti blir dyrt i Norge.

Da Nvidia annonserte de nye grafikkortene i RTX 20-serien for et par uker siden var det mange som fikk bakoversveis av prisen på dem. Nå hinter Nvidias PR-sjef Tom Petersen til Hot Hardware at det er lite sannsynlig at vi får se partnerkort til de prisene Nvidia viste fra scenen.

– Det er som med så mange andre ting når de er nye. Når tilgangen er begrenset og etterspørselen høy kan prisene øke, sier han.

Spesielt dyrt for RTX 2080 Ti

Ifølge Nvidia skulle partnerkort av RTX 2080 og RTX 2080 Ti være tilgjengelig for inntil 100- og 200 dollar mindre enn deres egne tilsvarende Founders Edition-modeller som selges for henholdsvis 8500- og 12 700 kroner.

Fra venstre til høyre: RTX 1070, RTX 2080 og RTX 2080 Ti.

Her hjemme i Norge koster imidlertid det billigste RTX 2080-kortet fra Nvidias partnere 8300 kroner, mens det rimeligste RTX 2080 Ti-kortet i skrivende stund koster 11 500 kroner. Dermed ser vi at det eneste kortet Nvidia er i nærheten av å holde lovnaden sin på er for RTX 2080.

En rask titt på prissammenligningstjenestene avslører imidlertid at spennet i pris er stort. Flere RTX 2080-kort koster oppunder 9000 kroner, mens enkelte modeller av RTX 2080 Ti strekker seg godt over 14 000 kroner.

Vent med forhåndsbestilling

Nvidias nye RTX-kort lanseres 20. september, men er allerede i forhåndssalg i flere butikker.

Ingen av de nye RTX-kortene er testet av noen medier ennå og potensielle kjøpere har kun Nvidias forholdsvis vage ytelsesmålinger å støtte seg på. Vi anbefaler på det sterkeste at man holder på lommeboka frem til testene av RTX-kortene er ute.

De siste dagene har flere nettsteder meldt om lekkede ytelsesmålinger fra kort som angivelig sirkulerer hos ulike testere. Disse bør tas med en stor neve salt ettersom Nvidia foreløpig ikke engang har gitt ut noen testdriver for kortene.

RTX 20-serien får raytracing:
Disse spillene vil nyte godt av de nye grafikkortene »

(Kilde: Hot Hardware, Via Sweclockers)

Les også
På tide å sjekke hvem som har månedens beste PC-tilbud: Dette er kandidatene
Les også
Nvidias billigere GeForce RTX 2070 har fått lanseringsdato
Les også
Så kraftige er Nvidias nye RTX 20-kort
Les også
Her er spillene som vil nyte godt av Nvidias nye grafikkort
Les også
Dette er Nvidias nye RTX 20-serie
Les også
Nvidia har avslørt ny generasjon grafikkort
annonse