Til hovedinnhold

Her er spillene som vil nyte godt av Nvidias nye grafikkort

DICE / EA

Grafikkortene med Nvidias nye Turing-arkitektur er ennå ikke ute i butikkene, men interessen rundt den kommende RTX 20-serien er av forståelige grunner ganske så stor.

De tre bokstavene som gjør Turing såpass spennende er naturligvis RTX, som er Nvidias måte å fortelle at plattformen støtter raytracing-teknologi og kjøring av kompliserte AI-algoritmer på.

Dette vil by på spill med visuelle effekter som det tidligere ikke har vært mulig å kjøre i sanntid på en vanlig PC. Men dette krever selvfølgelig at det også er støtte for dette i spillene – og nå har Nvidia også sluppet en liste over hvilke kommende spill dette gjelder:

Spillene listet over vil støtte sanntids raytracing-teknologi, som betyr ganske så heftige effekter og realisme når det gjelder lyssetting, skygger og refleksjoner. Du kan se flere gode eksempler på dette i visse demovideoer, ta for eksempel en kikk på traileren til Battlefield V under:

Etter hvert vil det selvsagt komme til flere spill med slik raytracing-støtte, men enn så lenge er det altså disse vi vet om.

Lekrere grafikk med DLSS

En annen teknologi som sorterer under RTX-plattformen er DLSS – Deep Learning Super-Sampling. Her benyttes AI og avansert maskinlæring, såkalt deep learning, til å ta seg av kantutjevningen i spillet.

DLSS ble presentert på Nvidias Turing-lansering mandag kveld.
Nvidia / YouTube

Kantutjevning er også kjent som antialiasing og sørger for at kantene og linjene på forskjellige objekter blir jevnere og mindre «hakkete». Ifølge Nvidia tar DLSS hele greia til et nytt nivå.

Dette vil i så fall også bidra til enda heftigere grafikk, og listet under er spillene som etter hvert vil ha på plass DLSS-støtte:

Som vi kan se er det flere spill i denne lista som også vil ha støtte for raytracing, men også visse titler som kun vil gå for DLSS. For øvrig kan vi også her forvente at lista vil bli utvidet etter hvert som utviklerne tar i bruk teknologien.

Vil du vite mer om RTX 20-serien?
Tre nye grafikkort slippes 20. september >>>

(Kilde: Nvidia)

annonse