Til hovedinnhold

Skurrer din Omnia HD?

I slutten av forrige uke ble jeg på T-banen prikket på skulderen av en som lurte om jeg var fornøyd med min Samsung Omnia HD. Vedkommende fortalte nemlig at han ofte fikk en sjenerende skurrelyd både på innkommende og utgående anrop fra telefonen, og lurte på om dette var et vanlig problem med denne telefonen. Han hadde dessuten levert inn sin Omnia HD to ganger til service uten at de hadde oppdaget noen feil.

Jeg svarte imidlertid bekreftende på at jeg også hadde opplevd dette problemet på min Omnia HD. Etter omtrent ett minutts taletid har det unektelig inntruffet en skurrelyd som gjør det vanskelig å høre personen i den andre enden – og omvendt.

Samsung oppklarer
For flere måneder siden, nesten rett etter at jeg tok i bruk min Samsung Omnia HD, kjørte jeg en software-oppdatering uten at det løste skurreproblemet. Lat av natur, og dessuten ivrigere på SMS enn på ringing, lot jeg problemet ligge. Skurrelyden inntraff uansett ikke hver gang jeg prøvde å ringe noen, så selv om det var småirriterende, var det ikke et veldig betydelig problem akkurat for meg. Men når andre mobilbrukere også opplever denne feilen på Omnia HD, noe også diverse forumposter fra inn- og utland kunne bekrefte, følte jeg at det var verdt å undersøke nærmere.

Produktansvarlig Stig-Ove Langø i Samsung kunne med glede informere om at alt jeg trengte å gjøre for å fikse problemet med skurrelyden var å oppdatere til nyeste versjon av software. Ved å laste ned Samsung PC Studio fra deres nettsider skulle dette være en enkel sak å få til.

Vi prøver…
Med Samsung PC Studio 7 allerede installert på PC-en, tok jeg fatt på oppgaven. Jeg koblet min Samsung Omnia HD til PC-en via en USB-kabel. Men for ikke å miste alle kontakter, meldinger, bilder, notater, kalenderoppføringer etc. måtte jeg først ta backup. Dette tok noen minutter. Deretter valgte jeg Phone Software Update og oppdaterte til PDA:I8910XXII1,I8910XEEII2, som var den nyeste programvaren tilgjengelig. (Du kan sjekke hvilken software din Omnia HD har ved å trykke -> Verktøy -> Enhetsbehandling).

Deretter førte jeg tilbake backup-filene – dette gikk kjapt –, og tiden var dermed inne for å se om problemet var løst.

Ingen skurring
Etter et par lengre testsamtaler kan jeg bekrefte at skurrelyden er borte, og at alt som skulle til altså var å oppdatere til den seneste programvaren. Dette er nok lurt å gjøre når nye software-oppdateringer blir tilgjengelig – uansett mobiltype –, for dette løser beviselig mange vanlige problemer man kan oppleve med mobiltelefonen.

Så hvis din Samsung Omnia HD skurrer, kan vi altså konkludere med at en programvareoppdatering løser denne feilen.

Mer om
annonse