Til hovedinnhold

Lyntest av spill fra Fun Club

Planen var opprinnelig å kun teste HD-spill for Samsung Omnia HD, for å se om bedre grafikk ville gi en bedre spillopplevelse på mobilen. Men foreløpig finnes bare tre spill i HD-versjon i applikasjonsbutikken Samsung Fun Club: Bilspillet Asphalt Elite Racing 4 HD, som ligger på mobilen fra før, Spider-Man: Toxic City HD, som ”ikke støttes av telefonen” (noe du først får beskjed om etter at kjøpet er godkjent), samt Prince of Persia HD. Asphalt Elite Racing 4 har vi tidligere testet på en Nokia-telefon, og selv om versjonen for Samsung Omnia HD byr på bedre grafikk, er spillbarheten langt dårligere. Her må du nemlig styre bilen ved å vri og vende på telefonen, og det er veldig klønete når du også skal følge med på mobilskjermen.

Prince of Persia HD fortjener imidlertid nærmere omtale, men i samme slengen tar vi med noen refleksjoner på andre spill via har kjøpt via Samsung Fun Club. Alle spillene er testet på en Samsung Omnia HD, men de fleste er også tilgjengelig på andre telefoner.

Prince of Persia HD
En gang tidlig på 90-tallet var Prince of Persia – det første spillet til PC – blant mine aller største favoritter, men de nyere utgavene som har kommet i det siste har jeg liten kjennskap til. Det var derfor særdeles gledelig å likevel kjenne igjen en del elementer når jeg prøvde mobilutgaven anno 2010. Samsung Omnia HD har vist seg å være en dårlig egnet mobil til bevegelsesspill tidligere, men jeg har ingen problemer med å styre hovedpersonen ”Hero” i Prince of Persia HD. Navigeringshjulet fungerer meget tilfredsstillende, og da er mye gjort. I tillegg har du tre knapper som utfører ulike handlinger, for eksempel å hoppe, angripe og forsvare. Etter hvert styrer du også ”Elika”, som blant annet kan fly, og dett går også greit.

Jeg starter på letteste vanskelighetsgrad, ”Spoiled Prince”, og føler meg nettopp ganske bortskjemt på dette nivået en stund. Jeg kommer nemlig kjapt videre i spillet uten store problemer med å nedkjempe monstre eller finne veien. Det er en fin variasjon av handlinger man må utføre – hoppe, klatre, sloss, krype, fly – så det blir på ingen måte kjedelig.

Men så stoppet det plutselig opp for meg. Etter å ha lekt meg frem til ”bossen” i Chapter 2, fikk jeg plutselig store problemer med å holde ”Hero” i live. Riktignok kan man starte om igjen omtrent på samme sted, men etter et femtitalls forsøk står jeg fortsatt bom fast akkurat her. Det er høyst sannsynlig at jeg har gått glipp av noen fektemetoder som kunne hjulpet, eller at jeg må forsvare meg litt bedre, men for mindre talentløse spillere bør resten av spillet by på mye moro.

Prisen er 50 kroner via Fun Club, og selv om jeg altså stod fast relativt kjapt synes jeg at jeg hadde fått god valuta for pengene. Grafikken er meget god, selv om det virker feil å kalle dette HD (High Definition).

Uno (kortspill)
Kortspill trenger ikke bare være et tidsfordriv, det kan være underholdende også. Jeg husker Uno fra barndommen, men hadde liten tro på at dette kunne være gøy for en på feil side av 25’. Men der tok jeg feil. Som mobilspill funker dette faktisk veldig bra. Grafikken er mer enn god nok og selve kortspillet er langt artigere enn jeg husket. Det eneste er at det går litt tregt når de tre motspillerne skal kaste sine kort, så her hadde det vært en fordel med en ”skip”-funksjon.

Uno koster også 50 kroner i Samsung Fun Club, og selv om det er et av mest spillbare mobilspillene jeg har vært borti, anbefales heller Texas Hold’ Em Poker, som vi har testet tidligere.

Carnival Land (minispill)
Spillet Carnival Land er nok først og fremst beregnet på barn, men det kan være morsomt for voksne også. Her skal du komme deg igjennom ulike tivoliøvelser (som for eksempel å kaste en basketball i en kurv) og flere av dem er faktisk underholdende. Det eneste er at spillet er veldig lett, så du raser gjennom hele spillet på veldig kort tid. Det fins en begrensning for hvor mange ganger det er gøy med Roll Ball, Coin Pusher og Basketball, så selv om du øker vanskelighetsgraden blir ikke Carnival Land spesielt mye morsommere. Totalt er det 14 forskjellige minispill.

Prisen er 50 kroner, men Carnival Land burde vært lagt i kategorien ”Populære og billige spill” og kostet 30 kroner i stedet. Og selv da hadde det nok vært dobbel pris av det spillet er verdt.

Crazy Taxi
Et bedre eksempel på et dårlig mobilspill må du kanskje ikke lete så veldig lenge etter, men Crazy Taxi er blant de desiderte dårligste mobilspillene jeg har spilt. Poenget er å plukke opp kunder og kjøre dem dit de skal på kortest mulig tid. Det er kjipt nok i seg selv, men når navigeringshjulet fungerer dårlig (i alle fall på versjonen for Samsung Omnia HD) og grafikken er slett, blir dette for dumt.

Det skal mye til før jeg sletter et mobilspill fra mobilen, men Crazy Taxi er så dårlig at jeg aldri kommer til å spille det igjen. Spillet koster 30 kroner, og det er penger ut av vinduet. Crazy Taxi kommer derimot også i en 3D-versjon som ikke støttes av Samsung Omnia HD, og det er mulig at denne versjonen er bedre.

Avalanche Snowboarding
Alpinsesongen er på hell, men har du blitt hekta på snowboarding i den virkelige verden denne vinteren, kan du i alle fall ta med deg noe av den gode følelsen videre ved å laste ned mobilspillet Avalanche Snowboarding. Spillet er kult, akkurat som et spill av denne typen være, og da tenker jeg både på bra grafikk, fete triks og relativt god spillbarhet generelt. Navigasjonshjulet er litt unøyaktig også på dette spillet, så det hender jeg kjører ut eller bommer totalt på landingen. Etter en tilvenningsperiode får du imidlertid mye moro ut av dette spillet.

Prisen er 50 kroner i Samsung Fun Club, og det er Avalanche Snowboarding verdt.

Alle disse spillene er tilgjengelig via Fun Club, Samsungs applikasjonsbutikk, men flere av dem finnes også på andre plattformer. Vår testtelefon Samsung Omnia HD utmerker seg dessuten ikke spesielt som spilltelefon...

Mer om
annonse