Til hovedinnhold

Gangstar 2 på Omnia HD – bortkasta penger

Vi har tidligere testet spill til både iPhone og Nokias N-Gage-plattform, hvor de positive overraskelsene setter alle eventuelle skuffelser i skyggen. Samsungs nye multimedievidunder Omnia HD har like bra – om ikke bedre – forutsetninger til å bli en dugelig spillmaskin. Dessverre mangler flere av de spillene vi aller helst skulle testet støtte for denne mobilen i Samsungs Fun Club, så vi tok sjansen på å kjøpe Gangstar 2 til 50 kroner.

Det skulle vise seg å være bortkastede penger.

Dårlig konsept
Vi hadde ikke forventet at Gangstar 2 – Kings of LA skulle kunne måle seg med de populære GTA-spillene til konsoll, men vi hadde i det minste håpet å få noe av den samme opplevelsen. Du spiller nemlig den meksikanske gansteren ”P.” som sammen med kompisen Juan har flyttet til Los Angeles for å tjene penger og skaffe seg makt. For å komme videre i spillet, må du først løse oppgaver for fetteren din. Vi har sett dette utallige ganger før i forskjellige spill, og Gangstar 2 som mobilspill har overhodet intet nytt å tilføye.

Du beveger deg rundt i Los Angeles’ gater til fots eller ved å stjele en bil. Det å kjøre bilen er imidlertid ganske komplisert handling.
 

(Artikkelen fortsettes.)

Håpløs kontroll
Vi undres om ikke dette spillet egentlig er ment for en annen telefontype, for med Omnia HD er kontrollen rett og slett latterlig dårlig. I nedre venstre hjørne av skjermen har du et grått navigeringshjul som du skal bruke for å styre ”P.” rundt om kring. Det går greit nok å styre hovedpersonen til fots, men når du har kapret en bil blir det hele mer komplisert; trykk fram i den retningen du vil kjøre, og bilen akselererer. Det er greit. Prøver du en sving eller to, er sjansen stor for at du havner i motsatt kjørefelt – med biler i møte – eller i grøfta. Og når du prøver å komme på rett spor, befinner du deg høyst sannsynlig i et mylder av andre biler, politi, fotgjengere, trær eller bygninger – noe som gjør det hele nærmest umulig. Trykker på motsatt knapp av kjøreretningen på navigeringshjulet, bremser bilen. Problemet er bare at dette også gjelder for revers, og det er en hårfin linje mellom de to når du skal styre på en Omnia HD.

Etter 12-15 forsøk på første oppdrag – og bilulykke med døden til følge, eller arrestasjon som eneste resultat – gidder vi rett og slett ikke mer. Gangstar 2 – Kings og LA er et uspillbart mobilspill på Samsung Omnia HD.

(Artikkelen fortsettes.)

Laber grafikk
Når du starter applikasjonen, gir åpningsbildet deg inntrykk av at dette er et spill med meget gode grafiske detaljer – noe Omnia HD burde vært perfekt til. Men så fort du begynner selve spillet, innser du at her er grafikken på nivå med de første GTA-spillene – eller dårligere. Dette er faktisk på mange måter som Grand Theft Auto på lavt, lavt, lavt nivå.

Har du kjøpt deg Samsung Omnia HD og er på utkikk etter et bra mobilspill, kan vi herved fraråde deg å kjøpe Gangstar 2 – Kings of LA. Bruk heller 50 kroner på noe annet.

Mer om
annonse