I denne sitter Intels neste generasjons prosessor

Vi fikk prøve maskinen med «Haswell» på innsiden.

Hardware.no/Hannover: Vi hadde ikke ventet at Intel skulle lansere Haswell-prosessorene på CeBIT-messen denne uken, og det gjorde de ikke heller. Det de derimot gjorde var å vise frem en prototype på en Ultrabook-bærbar, med Haswell under plasten.

Haswell er neste generasjon prosessorarkitektur fra giganten, og er ment som en avløser for dagens Ivy Bridge. Arkitekturen representerer det tredje, og siste, steget i Intels tretrinnsprosess med å skape den "perfekte" bærbare PC.

Skjermen fungerer også som nettbrett.
Baksiden.
Tynn og lekker.
Nettbrettet er av den tynne sorten.

Haswell vil naturlig nok også komme til vanlige skrivebordsmodeller, men det er Ultrabook-konseptet som får all oppmerksomheten

Dratt opp av hatten

Ultrabook-prototypen ble dratt frem i forbindelse med at Christian Morales, Intels visepresident for EMEA-området, holdt en pressekonferanse. Pressekonferansen handlet om innovasjon og nettskyens fremtid, men siden de først snakket om innovasjon, var det naturlig for Morales å plutselig trekke frem prototypen på en ny Ultrabook-modell med Haswell-prosessor på innsiden.

Tynn og lett

Vi rakk å prøve prototypen litt. Sjefen for markedsføringsbiten av Ultrabooks, Karen Regis, gjentok flere ganger at dette var en prototype, og at endringer nesten garantert ville komme. Hun ville ikke ut med noen tekniske detaljer, slikt må vente til lanseringen, som er ventet på Computex i juni.

Prototypen var både lett og tynn, og det føltes helt klart som skikkelig plast. Til tross for all plasten føltes enheten både solid og godt bygget. Skjermen var det mulig å ta av, slik at du kunne bruke den som et nettbrett. Som nettbrett snakker vi om en vekt på rundt 700 gram, og en tykkelse rett under Surface Pro.

Maskinen kjører primært Windows 8. En artig detalj når man tok ut skjermen, er at det dukket opp skrollestriper på sidene, slik at surfing og navigering gikk overraskende raskt og greit. Skjermen passet bare en vei, så det er ikke mulig å sette skjermen mottsatt vei, slik som på Lenovo Helix.

Siden dette er en prototype var det ikke spesielt mange tilkoblingsmuligheter. Det vi så i farten var USB 3.0 og HDMI, i tillegg til et spor for SD-kort i selve nettbrettdelen.

Vi skal følge Haswell-utviklingen videre, og jakte etter flere prototyper på den pågående CeBIT-messen.

Vil du vite mer om Haswell-arkitekturen:
Her finner du en ovesikt over alt som er kjent »

Vi er på Facebook!
Les også
Her er Dells nye Haswell-maskiner
Les også
Disse strømforsyningene vil garantert fungere med Haswell
Les også
– Haswell vil gi 50 prosent lengre batteritid
Les også
Haswell kan være for effektiv
Les også
Haswell-prosessoren er på vei til PC-produsentene
Les også
Skal slutte å lage raske harddisker
Les også
Fremtidens skjermer kan drepe bakterier
Les også
Chromebook Pixel blir slaktet av kritikerne
Les også
Her er Googles bærbare PC med knallskjerm
Les også
LG lanserer PC-nettbrett
annonse