Til hovedinnhold

– Haswell vil gi 50 prosent lengre batteritid

Intel klasker til med vågalt løfte.

Alle ønsker selvsagt lang batteritid på sin bærbare PC, og det er nettopp det Intel søker å oppnå med sin mye omtalte Haswell-arkitektur, som om få dager vil gjøre sin entré.

Akkurat i hvor stor grad de strømsparende egenskapene til Haswell-prosessorene vil påvirke batteritiden har hittil ikke kommer helt klart frem, men nå ønsker Intel å feie mye av tvilen til side.

50 prosent mer batteritid

I en uttalse til media nylig sa visesjef i Intels arkitekturavdeling Rani Borkar at bærbare PC-er med Haswell-prosessorer vil kunne få hele 50 prosent lengre batteritid enn PC-er basert på forrige generasjons Ivy Bridge-arkitektur. Det skriver Computerworld.

Denne økningen i batteritid skal gjelde ved normal belastning, slik som å kjøre programmer, spill eller filmer. I hvilemodus vil batteritiden kunne bli opptil 20 ganger lengre, ifølge Borkar.

Dermed ser det med andre ord ut til at Intel står ved tidligere uttalelser om at batterier som i dag gir rundt 5-7 timers bruk vil gi rundt 8-12 timer med Haswell. Om Intel har rett kan man da altså bruke den bærbare PC-en sin «hele dagen» uten å måtte lade.

Strømsparende tomgang

Prosessoren er som kjent ikke det eneste som bruker strøm, så batteritiden vil selvsagt avhenge av den øvrige konfigurasjonen til PC-en. Intel sa ingenting om hvilke bærbare PC-er som vil oppleve denne økningen.

De energieffektive egenskapene til Haswell-arkitekturen kommer blant annet gjennom en dramatisk reduksjon i strømforbruket på tomgang ned til 100 mW, en reduksjon som også forplanter seg til normal, aktiv bruk.

Hvilemodusene til Haswell bruker sågar så lite strøm at det kan oppstå problemer med strømforsyningen.

Er du nysgjerrig på spesifikasjonene til Haswell-prosessorene? Detaljer rundt 17 Haswell-modeller skal allerede være lekket »

(Kilder: Computerworld, Liliputing, Ubergizmo)

Les også
Intel senker prisene på Haswell-prosessorer
Les også
Syltynn ultrabook med knallskjerm fra Fujitsu
Les også
Haswell kan være for effektiv
Les også
Snart vil bærbare «alltid» kunne være på
Les også
Haswell-prosessoren er på vei til PC-produsentene
Les også
I denne sitter Intels neste generasjons prosessor
Les også
Slik blir Intels kommende prosessorer
annonse