Til hovedinnhold

Haswell-prosessoren er på vei til PC-produsentene

Intels neste prosessor nærmer seg.

21653783, iStock

Intels arvtaker til Ivy Bridge-arkitekturen, Haswell, er allerede blitt behørig omtalt det siste året. I oktober i fjor kunne vi rapportere at Intel var i ferd med å starte masseproduksjonen av den nye prosessoren, og i mars i år fikk vi prøve en bærbar PC med Haswell-teknologien under CeBit-messen.

Tilgjengelige i juni

Nå har en av kildene til nettstedet Cnet bekreftet at prosessoren er på vei ut til PC-produsentene. Intel selv er ventet å komme med den offisielle kunngjørelsen under IDF-konferansen i Beijing denne uken.

PC-ene med den nye arkitekturen vil trolig bli tilgjengelige i juni, så da er det altså ikke så lenge til vi vil finne ut om Intels neste generasjon lever opp til forventningene.

Et av Intels hovedfokus med Haswell-arkitekturen har vært energieffektivitet. Prosessorene skal bruke hele 30 prosent mindre energi enn en sammenlignbar Ivy Bridge-prosessor, noe som vil tilsvare opptil 12 timer med bruk før PC-en må lades.

Vil komme med feil

Intel har også nylig bekreftet at de første brikkesettene som produseres for Haswell-prosessorene vil inneholde en USB-relatert feil. Denne kan gjøre at USB 3.0-enheter «forsvinner» etter at maskinen har gått inn i hvilemodus.

Ifølge Intel er feilen imidlertid ikke veldig alvorlig. Det skal ikke være fare for tap av data, og problemet skal kun ha blitt observert i et lite antall USB 3.0-minnepinner.

Om man skulle oppleve problemet er det visstnok bare å koble fra USB-enheten, og sette den inn igjen.

Er du interessert i å vite mer om Haswell-prosessorene? Her er de detaljerte spesifikasjonene til den nye generasjonen »

(Kilde: Cnet 1, 2)

annonse