Til hovedinnhold

Asus' nye Transformer Book kombinerer nettbrett, PC og mobiltelefon

Spenstig konsept på gang fra taiwanerne.

Rolf B. Wegner, Hardware.no

Asus har allerede gjort seg høyst bemerket på hjemmebane under den pågående Computex-messen i Taiwan, og allerede dratt flere kaniner opp av hatten i form av blant annet et superlett nettbrett, en tynn og kraftig spillbærbar og et vannkjølt monsterskjermkort.

Selskapet har nå kunngjort enda en fiffig nyvinning, denne gangen i form av en ny modell i sin serie av hybrid-PC-er kjent som Transformer Book. Modellen heter Transformer Book V og blir noe så unikt som en sammenslåing av bærbar PC, nettbrett og mobiltelefon.

Har både Android og Windows

Dermed har man altså alle de tre bærbare plattformene samlet på ett sted, noe Asus mener gjør produktet ganske så fleksibelt og nyttig for de fleste typer scenarier.

Asus Transformer Book V.Foto: Asus

Ekstra fleksibelt blir det av at Asus har puttet inn både Windows 8.1 og Android 4.4 i det nye produktet, nærmere bestemt i nettbrettet og PC-delen, mens mobiltelefonen kun kjører Android. Alt i alt betyr det at man har til sammen fem moduser å leke seg med, derav navnet med romertallet for 5 i seg.

Nettbrettet har en 12,5-tommers skjerm og kan altså separeres fra PC-delen, og i tillegg fungerer den som en dokkingstasjon for den medfølgende mobiltelefonen. Maskinvaremessig byr nettbrettet ellers på 4 GB minne og 128 GB lagringsplass.

Første LTE-telefon med Intel Atom

Telefonen har en 5-tommers skjerm og blir ifølge Asus den aller første LTE-smarttelefonen som utstyres med Intels 64 bits Atom-prosessor, noe som skulle bety solid ytelse. 4 GB minne og 64 GB lagringskapasitet er også på plass. Å veksle mellom telefonen og nettbrettet skal visstnok enkelt kunne gjøres via et trykk på skjermen.

PC-delen skilter på sin side med en uspesifisert Intel Core-prosessor og opptil én terabyte med lagringsplass. Den kommer også med en dedikert knapp for å enkelt bytte mellom Windows og Android, men utover det er spesifikasjonene uvisse.

Asus har ennå ikke indikert noe lanseringstidspunkt eller pris for Transformer Book V. Sett opp et varsel i Prisguide, så sender vi deg en e-post når dette er kjent.

Microsoft har også lansert nytt nettbrett: Surface Pro 3 inngår ingen kompromisser »

annonse