Til hovedinnhold

Gigabyte slipper kraftpakket spillmaskin

I tillegg er maskinen ekstra tynn.

Rolf B. Wegner, Hardware.no

Hardware.no/Taipei: Gigabyte har slettes ingen planer om å la Asus sole seg alene i glansen om å ha en snasen spillbær. Utfordreren fra giganten heter P35W og går rett i strupen på Asus' GX500.

P35 er en spillbærbar av det mer stilrene slaget, og ser særdeles stilfull ut der den står utstilt på messegulvet på Computex.

Er det absolutt tynnest mulig maskin du vil ha så er nok Asus et bedre valg, men greier du to millimeter ekstra kan P35W være et alternativ. Den måler nemlig 20,9 millimeter, mot GX500s 19 millimeter. Begge maskinene føles uansett tynne når du holder dem opp.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Kraftig skjermkort på innsiden

På innsiden er P35W en real kraftpakke, og midt i det hele finner vi en saftig Intel-prosessor, alternativene her er Core i7-4710HQ og Core i7-4700HQ. Prosessoren kombineres med fire eller åtte gigabyte med minne, alt etter konfigurasjon. Totalt sett er det mulig å klemme inn 16 gigabyte med minne.

Skjermstørrelsen er på 15,6 tommer, men i motsetning til den drøye oppløsningen vi finner på GX500 må P35W nøye seg med 1920 ganger 1080 punkter. Heldigvis er ikke skjermkortet noe å kimse av, for her kan du flotte deg med Nvidias GeForce GTX 870M med hele seks gigabyte minne. Savner du GTX 880M så har Gigabyte en maskin med dette også, men da blir hele maskinen mye tykkere.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

På lagringsfronten har du også en serie med alternativer, men alle alternativene blir ikke tilgjengelig overalt i verden. Hva som blir tilgjengelig i Norge er enda ikke kjent, men med litt flaks blir det noen av de fetere løsningene. Med det tenker vi på doble SSD-er på 512 gigabyte, samt doble snurredisker med 1,5 terabyte på hver til fillagring.

Godt sammenskrudd

P35W føles særdeles godt sammenskrudd, og vekten er på 2,16 kilogram. Det er ikke spesielt mye for en såpass kraftig maskin, men den føles likevel litt tung ut fra størrelsen. Vi er vant til at så tynne maskiner veier litt mindre, men når vi samtidig tenker på de freske spesifikasjonene har vi lite å utsette på vekten.

Som en bonus på toppen av det hele får du en Blu-ray-brenner med støtte for BDXL, baklyst tastatur, 802.11ac-nett og egen subwoofer.

Synes du maskinen virker spennende? Registrer deg i prisguiden, så sender vi deg en e-post så snart produktet dukker opp i norske nettbutikker.

Foretrekker du Asus? Sjekk ut deres spillbærbare GX500 »

annonse