Til hovedinnhold

– 12-tommers MacBook Air går snart i produksjon

Apples ryktede nye modell ser ut til å være nærmere enn antatt.

Vegar Jansen, Hardware.no

I forkant av Apples Worldwide Developers Conference i begynnelsen av denne måneden rapporterte vi at et av de sannsynlige ryktene var en ny 12-tommers utgave av MacBook Air.

Apple presenterte riktignok mange spennende nyheter under konferansen, men en 12-tommers MacBook Air glimret likevel med sitt fravær på scenen. Det betyr imidlertid på ingen måte at ryktene er døde.

Nettstedet Digitimes, som tidligere både har truffet blink og bommet på bransjerykter, skal nemlig ha vært i kontakt med kilder som befinner seg i Apples «forsyningskjede». Disse kildene bekrefter at 12-tommeren vil gå i masseproduksjon i løpet av det tredje kvartalet i år. I så fall betyr det at produksjonen starter senest i september måned.

Ønsker større skille mellom MacBook og iPad

Ifølge kildene vil den nye modellen få noen mindre designendringer på innsiden, men i all hovedsak vil maskinen bli identisk med 11- og 13-tommersvariantene av MacBook Air når det gjelder ytre design. Det er blitt spekulert i om maskinen ville få den høyoppløste Retina-skjermen, men dette ble tilsynelatende ikke bekreftet av Digitimes' kilder.

Årsaken til at Apple introduserer denne nye størrelsen skal være at 11-tommeren har en skjermstørrelse som ligner på den man finner på iPad, og 12-tommeren er dermed ment å forhindre at iPad spiser for mye av MacBook-salget.

Som en konsekvens vil Apple ifølge kildene også fase ut 11-tommeren på lang sikt, men det skal ikke foreligge noen konkrete planer om å avslutte produksjonen av denne modellen ennå.

Ei heller planlegger Apple visstnok å foreta noen endringer i 11- eller 13-tommersutgaven av MacBook Air på nåværende tidspunkt. Når vi eventuelt får se de nye nye 12-tommeren er for øvrig uvisst.

2014-modellene av MacBook Air byr ikke på mye nytt: Likevel makter maskinene å imponere »

annonse