Til hovedinnhold

Her er Dells første Chromebook

Henger seg omsider på Googles operativsystem.

Dell

Stadig flere produsenter lanserer PC-modeller basert på Googles operativsystem Chrome OS, såkalte Chromebooker, og nylig har både Acer og HP sluppet sine 11,6-tommers varianter.

Nå kaster verdens tredje største PC-produsent Dell seg også på karusellen, med en Chromebook-modell som til forveksling får samme navn som HPs miniversjon, nemlig Chromebook 11.

Rimelig undervisnings-PC

Denne får som navnet antyder også en skjerm på 11,6 tommer, og Dell skriver i pressemeldingen at maskinen primært er beregnet på undervisningsbruk, gjennom en kombinasjon av undervisningsrelaterte applikasjoner og tjenester fra både Google og Dell.

Dell har samtidig prøvd å gjøre sin nye Chromebook 11 så billig som mulig, med en startpris på under 300 dollar, altså rundt 1800 kroner. Det går selvsagt litt på bekostning av maskinvaren. Under dekselet finner vi en Haswell-basert Intel Celeron 2955U-prosessor og en SSD på relativt beskjedne 16 GB.

Når det gjelder minne kommer maskinen visstnok i to utgaver; én med 2 GB og én med 4GB. Grafikken leveres av den integrerte Intel HD-løsningen, og skjermen har en oppløsning på 1366 x 768 piksler.

Blir billig

Tilkoblingsmulighetene inkluderer WiFi, to USB 3.0-innganger, Bluetooth 4.0 og én HDMI-inngang. Dell har ikke oppgitt den nøyaktige tykkelsen, men sier den ligger på under én tomme, altså mindre enn 2,54 cm. Startvekten er på 1,3 kilogram, og batteriet skal vare opptil ti timer, noe som i så fall slettes ikke er verst.

I USA og Storbritannia vil 4 GB-utgaven av Chromebook 11 bli tilgjengelig i januar neste år, mens 2 GB-versjonen vil legges ut for salg en gang i løpet av første kvartal. Norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent.

Acer har sluppet en oppfølger til sin Chromebook C710:
Den får kraftige oppgraderinger »

(Kilde: Pressemelding)

annonse