Til hovedinnhold

Her gjør Dell tabben som fikk dem til å trekke reklamefilmen

Viste hvor bra Windows 8 er for designere – med OS X.

Markedsføring er noe IT-selskapene bruker mye ressurser på, som ofte resulterer i velproduserte reklamefilmer, men ikke nødvendigvis uten at det begås feil.

Som nettstedet The Verge nylig registrerte har den store PC-produsenten Dell prestert en aldri så liten blemme i en reklamefilm for en av sine seneste bærbare PC-er, nemlig den nye XPS 15-modellen.

Kjører OS X-program

I filmen demonstreres PC-ens funksjonalitet av en kvinnelig klesdesigner, som ved å stryke fingeren over berøringsskjermen veksler mellom Windows 8 og det som tydeligvis, og overraskende nok, er et OS X-program.

Den avslørende faktoren er blant annet den røde, gule og grønne knappen oppe i det venstre hjørnet av programvinduet, for ikke å glemme toppmenyen, som er gjennomgående elementer i OS X.

Siden Dells PC på ingen måte kjører Apples operativsystem, selv om det teknisk sett er mulig som et «hackintosh»-prosjekt, har folkene bak reklamefilmen antakelig benyttet seg av digitale «spesialeffekter» i produksjonen av filmen, og blitt litt for kreative.

Fjernet av Dell

Uansett må det anses som en ganske betydelig tabbe å bruke et program fra et konkurrerende operativsystem i markedsføringen av en PC. Dell har tydeligvis også innsett dette, da de etter den all oppmerksomheten nå har fjernet reklamefilmen fra YouTube-kanalen sin.

Filmen har imidlertid ligget på kanalen en hel måned allerede, og The Verge fikk dessuten tatt en kopi av den ett minutt lange reklamesnutten, som du kan se under.

Dell har nylig sluppet en 4K-skjerm: Den koster kun rundt 5000 kroner »

(Kilde: The Verge)

annonse