Til hovedinnhold

Dette er Samsungs nye Chromebook

Byr på solid batteritid og kraftig oppgradert innmat.

Samsung

De bærbare PC-ene med Googles Chrome OS, såkalte Chromebook-er, har ennå til gode å bli lansert for fullt i Norge, men i USA går maskinene unna som varmt hvetebrød og stod for hele 21 av salget av bærbare PC-er i fjor.

Mange av de store PC-produsentene har nå lansert sine utgaver av Chromebook, inkludert Samsung, som i 2012 slapp sin 11,6-tommers modell simpelthen døpt Samsung Chromebook.

Nå melder Samsung i en pressemelding at oppfølgeren, Samsung Chromebook 2, er på vei til markedet. Den kommer i de to skjermstørrelsene 11,6 tommer og 13,3 tommer, hvorav den minste får en oppløsning på 1366 x 768 piksler og den største full HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler.

Samsung Chromebook 2.Foto: Samsung

Kraftigere prosessor og bedre batteritid

De nye Chromebook-ene er utstyrt med de ARM-baserte Samsung Exynos 5 Octa-brikkene, som selskapet lanserte i fjor sommer og som byr på hele åtte kjerner. I den minste Chromebook-modellen vil prosessoren få en klokkefrekvens på 1,9 GHz, mens den er jekket opp til 2,1 GHz i 13-tommeren.

Ellers utstyres begge variantene med en SSD på 16 GB og 4 GB minne. Batteritiden skal være skrudd opp til minst åtte timer på de to Chromebook-ene, som er en forbedring på to timer i forhold til forgjengeren og på nivå med Acers oppgraderte Chromebook 720.

Av tilkoblingsmuligheter får Samsungs nye modeller én HDMI-inngang, én USB 2.0-inngang og én USB 3.0-inngang. Webkamera med oppløsning på 720p er også på plass. 11,6-tommeren veier 1,1 kilogram og måler 29 x 20,5 x 1,7 cm, mens 13-tommeren veier 1,4 kilogram og måler 32,3 x 22,4 x 1,7 cm. Førstnevnte leveres i fargene svart eller hvit, og sistnevnte i grå.

Samsung Chromebook 2 vil bli tilgjengelig i Norge i begynnelsen av mai, mens prisene er dessverre ennå ikke kjent.

Chromebook er en sterkt utfordrer til Microsoft: Kutter nå prisen på Windows 8.1 for å holde følge »

(Kilde: Pressemelding)

annonse