Til hovedinnhold

Toshiba lanserer sin første Chromebook i Norge

Endelig blir Chromebook-utvalget større her til lands.

De rimelige og minimalistiske PC-ene kjent som Chromebook har for lengst begeistret forbrukere i blant annet USA, hvor maskinene i fjor hadde en markedsandel blant bærbare på over 20 prosent, men ennå har vi ikke sett så mye til dem her på berget.

Det har den japanske PC-produsenten Toshiba nå tenkt å endre på. I en fersk pressemelding kunngjør nemlig selskapet sin aller første Chromebook-modell – og den er allerede ankommet flere butikker i Norge.

Modellen kalles enkelt og greit Toshiba Chromebook – men den går også under betegnelsen Toshiba Satelite CB30 i flere av nettbutikkenes prislister. Maskinen får en skjermstørrelse på 13,3 tommer, som leverer en oppløsning på 1366 x 768 piksler.

100 GB gratis Google Drive-lagring

Som andre Chromebooker kommer den altså med Googles operativsystem Chrome OS, og ifølge Toshiba er alle de mest populære Google-applikasjonene ferdig installert, som YouTube, Google+, Google Docs og Gmail. I tillegg vil Toshiba lokke kunder ved å tilby 100 GB med gratis lagringsplass på Google Drive i to år, noe du ellers må betale en liten slant for, om enn ikke veldig mye.

Når det gjelder utseende kaller selskapet den nye Chromebooken for «uanstrengt kul», med et moderne og slankt design. På det tynneste er PC-en beskjedne 1,37 cm tykk, og vekten starter på 1,5 kilogram.

Hvis det høres fristende ut kan du allerede nå anskaffe et eksemplar til en pris på rundt 2995 kroner, og i Prisguide kan du se hvem som har fått inn den nye Chromebooken. Flere bilder kan du se under.

Øvrige tekniske spesifikasjoner:

  • Prosessor: Intel Celeron ULT
  • Lagring: 16 GB iSSD
  • Minne: Opptil 2 GB
  • Tilkoblinger: 1 x HDMI, 2 x USB 3.0, 1 x SD-kortleser, lydinngang, Wi-Fi a/g/n, Bluetooth 4.0
  • Dimensjoner: 32,8 cm x 22,7 cm x 1,37/2 cm
  • Farge: Lys gull
  • Batteritid: Cirka 9 timer

Samsung kommer snart med en oppfølger til sin Chromebook:
Den får kraftigere innmat og bedre batteritid »

annonse