Tek.no

Nyhet

Chromebook tar av i USA

Opplever en enorm økning i salgstall.

Dell
30 Des 2013 11:00

Bærbare PC-er med Googles Linux-baserte operativsystem Chrome OS, de såkalte Chromebook-ene, er ennå relativt ferske på markedet, særlig her til lands.

Om den amerikanske trenden slår til også på våre breddegrader, ser det imidlertid ut til at mange PC-brukere her til på berget kommer til å anskaffe seg en Chromebook-modell i tiden som kommer.

Enorm økning

Som blant andre Cnet melder har markedsforskningsselskapet NPD Group nemlig nå lagt frem meget positive salgstall for Google-PC-ene på den andre siden av dammen.

Ifølge NPD stod Chromebook for hele 21 prosent av det samlede antall bærbare PC-er i USA i 2013. Til sammenligning lå tallet på forsvinnende lave 0,1 prosent i fjor, men da var det riktignok også færre modeller tilgjengelig.

Salget av Windows-baserte bærbare PC-er stod derimot på stedet hvil i forhold til i fjor, og Apple opplevde et fall på syv prosent i salg av bærbare og stasjonære til sammen. Dermed har Chromebook altså posisjonert seg som en potensielt farlig utfordrer til sine to argeste konkurrenter.

For øvrig gikk det totale, amerikanske salget av stasjonære PC-er, bærbare PC-er og nettbrett til sammen opp med solide 25,4 prosent i forhold til 2012. For flere tall kan du gå til NPD.

Det har også kommet en stasjonær Google-PC: Her er verdens første «Chromebase» »

(Kilde: Cnet, NPD)

Les også
Chromebook-salget tar av
Les også
Toshiba lanserer sin første Chromebook i Norge
Les også
Dette er Samsungs nye Chromebook
Les også
Dette er den første stasjonære Google-PC-en
Les også
Her er Dells første Chromebook
Les også
Dette er HPs nye mini-Chromebook
Les også
Googles billige bærbare PC blir langt kraftigere
Les også
AMD vil komme på innsiden av Google Chromebook
annonse

Les også