Til hovedinnhold

Dette er HPs nye mini-Chromebook

Chromebook 11 blir en rimelig mini-bærbar.

HP

De såkalte Chromebook-ene, bærbare PC-er med Googles operativsystem Chrome OS, har blitt stadig mer tallrike siden de først ble lansert for rundt to år siden.

Mange PC-produsenter har allerede kastet seg på toget og kunngjort at kraftigere Chromebook-modeller er underveis, blant annet fra Toshiba, Acer og HP.

Foto: HP

ARM-prosessor

Nå har sistnevnte produsent kunngjort en ny, liten modell i denne kategorien, nemlig HP Chromebook 11. Med en skjermstørrelse på 11,6 tommer er dette en såkalt «ultra-portabel» laptop som skal være lett å slepe rundt på.

Som et litt uvanlig valg byr den lille innpakningen til HP Chromebook 11 på en ARM-prosessor av typen Samsung Exynos 5250, som Samsung også brukte i sin egen Chromebook-modell.

Den rommer også 2 GB minne og en SSD på 16 GB, og med på kjøpet får man 100 GB med lagringsplass på nettskytjenesten Google Drive i to år.

Foto: HP

Lading via USB

Ellers skryter HP av at dette blir den aller første «rimelige» Chromebook-modellen med en skjerm av typen IPS, som for øvrig har en oppløsningen på 1366 x 768 piksler. Det er ifølge selskapet visstnok også den første Chromebooken hittil som lades via USB, som er en annen uvanlig løsning.

Videre kommer HP Chromebook 11 med deksel av magnesium som enten leveres i hvit farge med blå, gul, rød eller grønn tilleggsfarge, eller i heldekkende sort farge. Vekten er på 1,03 kilogram, og dimensjonene er 29,6 cm x 19,5 cm x 1,7 cm.

HP oppgir batteritiden til rundt seks timer, og tilkoblingsmulighetene inkluderer to USB 2.0-innganger, Bluetooth 4.0 og 802.11n Wi-Fi. Et webkamera med en oppløsning på 640 x 480 er også på plass.

I USA skal prisen på den lille Chromebooken ligger på 280 dollar, litt over 1600 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent, men sett gjerne opp et varsel i Prisguide.

Det finnes også en høyoppløst Chromebook: Chromebook Pixel falt ikke i smak hos kritikere »

(Kilde: HP)

annonse