Til hovedinnhold

– BitTorrent misbrukes til piratkopiering

Selskapet bak går hardt ut mot nettpiratene.

Pop!Tech / Flickr

Den siste tiden har vi skrevet mye om pirat-rekordene til TV-serien Game of Thrones, som har blitt lastet ned ulovlig flere millioner ganger. Majoriteten av de piratkopierte eksemplarene blir fraktet over Internett ved hjelp av en teknologi kalt BitTorrent, og nå er selskapet bak teknologien – som forøverig deler samme navn – lei av den stadige koblingen mot piratvirksomhet.

Matt Mason er nestleder i BitTorrent-selskapet, og skriver på sin blogg at han reagerer på at media omtaler de mange nedlastingene av TV-serien som BitTorrent-rekorder, da piratkopiering skjer utenfor økosystemet til BitTorrent.

– For å laste ned ulovlig materiale trenger du mer enn bare BitTorrent-protokollen. Du trenger en søkemotor, og en nettside som linker deg opp til piratkopiert materiale. Vi tilbyr ingen av delene, forteller han.

– Piratene misbruker BitTorrent

Videre sier han at oppslagene om BitTorrent-rekordene er basert på tall fra pirat-nettsider, og derfor burde kalles Internett-piratrekorder i stedet.

– Du kan ikke kopiere en DVD-film med BitTorrent. BitTorrent er bare protokollen som brukes til å overføre innholdet over Internett, og er bare én av teknologiene som sammen blir utnyttet og misbrukt av pirater.

Åpner døren for plateindustrien

Selskapet vedlikeholder selv et stort økosystem av lovlig innhold som de deler ved hjelp av protokollen. For å sette ting i perspektiv viser Mason til en lovlig delt TV-serie, Epic Meal Time. Denne er lovlig delt over BitTorrent mer enn 8,6 millioner ganger, noe som gjør den til kongen av BitTorrent, og ikke Game og Thrones.

I fjor skrev vi at BitTorrent ønsket å samarbeide med underholdningsbransjen, ved å distribuere filmer, musikk og bøker lovlig over Internett. Akkurat det kan være noe av grunnen til at BitTorrent nå ønsker å distansere seg fra piratvirksomheten.

Nå risikerer du fengsel om du piratkopierer >>

(Kilder: BitTorrentBlog via TechCrunch)

annonse