Til hovedinnhold

BitTorrent vil spille ball med bransjen

Skal samarbeide med underholdningsindustrien fra og med neste år.

Pop!Tech / Flickr

Selskapet BitTorrent er kjent for å utvikle den innovative teknologien ved samme navn, som forenkler delingen av gigantiske filer over nett. Dette har gitt dem mye pes fra underholdningsbransjen og andre som blir rammet av piratkopiering, men nå varsler bedriften en ny retning.

Markedsføringssjefen i BitTorrent, Matt Mason, forteller til The New York Times at selskapet planlegger å alliere seg med underholdningsindustrien. Ja, du leste riktig, BitTorrent ønsker å distribuere filmer, musikk og bøker lovlig over Internett.

Kjeller i Sverige

µTorrent er en av programmene til BitTorrent.Foto: BitTorrent Inc.

Det ser dermed ut til at BitTorrent ønsker å vise at de kan gjøre noe annet enn å bare fungere som en plattform for pirater. Tanken er å jobbe ved siden av underholdningsbransjen og hjelpe dem med å øke salget. Selskapet har allerede over 160 millioner brukere på sine to BitTorrent-klienter, BitTorrent og µTorrent.

Ifølge selskapet er rundt 40 millioner brukere aktive på en daglig basis, og her ligger det et stort potensial. Mason forklarer at BitTorrent nå forsøker å overbevise bransjen om at de kan være gode partnere, men dette er ikke bare enkelt.

– Det er en stor utfordring. Folk vet ikke engang at vi er et selskap. De tror at vi er to tenåringer i en kjeller i Sverige, sier han til The New York Times.

BitTorrent i maskinvare

Mason tilføyer at BitTorrent runder 10 millioner nedlastinger av sine apper til de mobile plattformene iOS og Android i disse dager, og at selskapet også planlegger partnerskap med maskinvareprodusenter.

Håpet er å slå seg sammen med firmaer som lager set-top-bokser, for å sy programvaren inn i maskinvaren her. Dermed skal brukere kunne laste ned og vise innhold fra denne typen enheter.

Mason hevder at dette kan dukke opp i Europa allerede i løpet av 2013.

Positivt å fjerne ulovlig nedlasting

Det gjenstår ennå for BitTorrent å overbevise underholdningsbransjen om sine storstilte planer. Mason sier at det å slå ned på ulovlig nedlasting av filmer og musikk vil være positivt for selskapet i det lengre løpet.

Han mener at BitTorrent allerede har en stor fordel med sin teknologi, og at dette er noe bransjen kan dra nytte av. Han har i tillegg en ganske enkel salgsfilosofi:

– Måten å løse problemet med levering av innhold på, er å komme seg ut av veien for innholdet.

(Kilde: The New York Times)

annonse