Til hovedinnhold

Dette må du huske hvis du bytter fra iPhone til Android

Unngå at meldingene dine forsvinner i et sort hull.

Apple

Det er et problem som har eksistert i flere år, men har fått lite oppmerksomhet fram til nå. Hvis du bytter fra iPhone til en annen telefon uten å deaktivere iMessage, risikerer du at mange av meldingene dine forsvinner i et sort hull.

Det vil si, de forsvinner ikke i et sort hull. I stedet fortsetter Apple å sende meldingene dine til iMessage-kontoen din i stedet for til telefonnummeret ditt.

iMessage ble raskt populær da Apple lanserte appen, fordi den sparte brukerne for store summer. I stedet for å betale stykkpris per SMS, betalte du bare for datakostnaden ved å sende de få tegnene en melding består av. Var du koblet opp via Wi-Fi, gikk hele transaksjonen via Apples nettsky og utenom mobilnettet.

Nye abonnement, nye vaner

I dag betaler de færreste stykkpris på SMS og samtaler, noe som har gjort tjenester som iMessage og Mobil IP-telefoni mindre lukrativt.

Mobilen.no har vært i kontakt med flere lesere som har lurt på hvor meldingene deres ble av etter at de byttet fra iPhone til Android. Et søk i vårt forum Diskusjon.no gir flere treff på samme problematikk. Googler du «iMessage Black Hole», finner du også endel misfornøyde tidligere iMessage-brukere.

Den enkleste måten å deaktivere iMessage på er å gå inn i telefonens innstillinger og deaktivere iMessage. Hvis du ikke oppdager problemet før telefonen er solgt, stjålet eller mistet er det litt mer tungvint.

Apple råder deg rett og slett til å kontakte Apple support. De kan deaktivere iMessage for ditt nummer. Før du gjør det kan du forsøke å logge deg på Apple-kontoen din og fjerne den aktuelle telefonen fra din profil.

– Ikke bli med på leken

Har du lagt merke til at når du sender meldinger med iPhone, så er noen av dialogene blå og noen grønne? De grønne er vanlig SMS-meldinger, de blå er iMessage-dialoger.

Dersom du ser at en iMessage-melding ikke kommer fram eller ikke blir lest, kan det skyldes at mottaker har skiftet telefon. Hvis du holder fingeren på den aktuelle meldingen, kan du velge alternativet ”send som SMS”, for å være på den sikre siden.

Teknologiskribenten Rob Pegoraro i USA Today anbefaler rett og slett at du sletter appen med én gang, med mindre du aldri har planer om å eie en telefon som ikke begynner på i.

– Risikoen for at meldingene dine havner i et sort hull, kombinert med det faktum at nesten alle i dag har ubegrenset med SMS inkludert i abonnementet, tilsier at vinnertrekket er å ikke være med på leken i det hele tatt, skriver Pegoraro i USA Today.

Apple er ikke de eneste som tilbyr lynmeldings-apper til brukerne sine. Samsung har ChatOn, Android kommer med Google Hangouts, og Microsoft eier nå både Nokia og Skype. Facebook slapp nettopp nyheten om at alle nordmenn som vil fortsette å sende og motta Facebook-meldinger fra mobilen, må installere Facebook Messenger-appen i løpet av de neste ukene.

Les mer: Vil tvinge deg til å installere Facebook Messenger

annonse