Til hovedinnhold

Eksplosjon i iMessage-spam

30 prosent av all mobil-spam kommer fra iMessage.

Sikkerhetsselskapet Cloudmark har lagt fram statistikk som viser at Apples iMessage står for nesten én av tre mobilspam-meldinger som sendes.

iMessage har oppnådd enorm popularitet siden lansering. Tjenesten lar brukere av Apple-produkter som iPhone, iPad og Mac sende meldinger til hverandre uten at mobilregningen belastes for annet enn eventuell datatrafikk.

– En spammers ønskedrøm

iMessage kobles opp mot både telefonnummer og e-postadresse, og det er nettopp dette som gjør tjenesten utsatt for spam.

– Det er nesten som en spammers ønskedrøm. Med fire linjer kode som bruker apple-skript, kan du be Mac-en din om å sende meldinger til hvem som helst, sier Tom Landesman i Cloudmark til Wired.

iMessage er Apples egen meldingsplattform.Foto: Apple

For ett år siden hadde ikke Landesman sett iMessage-spam. På ett år har andelen vokst til 30 prosent av all mobilspam, takket være en særdeles ivrig søppelpostspreder som gjerne vil at du skal kjøpe piratkopier av merkesolbriller og designervesker.

Apple har tatt visse grep for å begrense spam-meldingene. Blant annet er det nå blitt begrensninger på hvor raskt iMessage-konti kan sende og motta meldinger, skriver Wired.

Apples iMessage har også tidligere fått kritikk, blant annet fordi iMessage-brukere som bytter til Android eller Windows Phone, kan oppleve at SMS-meldinger fra andre iPhone-brukere blir liggende i iMessage.

Les mer: Nå skal Apple slutte å gjemme meldingene dine

Kilde: Wired

Les også
Nå gjør Apple det enklere å bytte mobilmerke
Les også
Både iPhone, iPad og Mac har blitt «ny»
Les også
Nå skal Apple slutte å gjemme meldingene dine
Les også
Dette må du huske hvis du bytter fra iPhone til Android
Les også
Apple-gründer foreslår Android-iPhone
annonse