Til hovedinnhold

Bedriftene vil ha billige videosamtaler

Trøbbel for Cisco og Polycom når bedriftene tar i bruk Skype og Hangouts.

Microsoft

Analytikere fra analysebyrået Gartner mener bedriftenes videkonferansevaner er i ferd med å endres radikalt. Det kan være gull for Google og Microsoft, og dårlig nytt for gamle kjemper som Polycom og Cisco, skriver Computer Sweden.

Hittil har videosamtaler i bedrift ofte vært synonymt med dedikerte møterom med avansert videoutstyr, og vært forbeholdt toppsjefene i selskapet.

Samtidig som privatmarkedet bruker mobil IP-telefoni som Microsofts Skype og Googles Hangouts stadig oftere, har dette fortsatt ikke blitt implementert i stor skala i bedriftsmarkedet.

Nå tror Gartner at kravet om et stadig mer mobilt arbeidsliv vil føre til at enkle og rimelige løsninger som Skype og Hangouts også gjør sitt inntog i bedriftene. Skype sluttet nylig å ta betalt for gruppesamtaler, noe som gjør tjenesten enda mer aktuell, særlig for småbedrifter.

Slår sammen Lync og Skype

Microsoft gjør derfor den samordna kommunikasjonsløsningen Lync stadig mer kompatibel med Skype. På sikt skal det foreligge planer om å markedsføre de to under samme varemerke, i en forbruker- og en bedriftsversjon.

Eric King, som er produktsjef for Microsoft Lync, tror mange bedrifter vil foretrekke å beholde kontrollen som ligger i Lync, blant annet gjennom koblingen til Active Directory. Active Directory (AD) er Microsofts katalogtjeneste for håndtering av brukere, brukerrettigheter, og ressurskontroll.

Google mener det ikke er noen grunn til å skille mellom bedrifter og forbrukere når det gjelder tjenesteutvikling.

– Bedrifter har høye krav til sikkerhet og videokvalitet, men vi syns forbrukerne skal kunne forvente samme sikkerhet som bedriftskunder, sier Matthew Leske, produktsjef for Google Hangouts, ifølge Computer Sweden.

Les mer: – Taper 600 millioner til Skype hver uke

Kilde: Computer Sweden

annonse