Til hovedinnhold

Vil tvinge deg til å installere Messenger-app

Snart får du ikke sendt Facebook-meldinger uten appen installert.

Bruker du Facebook mye på mobilen? Sender du mange meldinger? I løpet av de neste ukene vil du få beskjed om å installere Facebook Messenger-appen hvis du vil fortsette med det.

Ifølge Facebook er dette for å gi deg den beste meldings-opplevelsen. Selskapets nordiske PR-byrå hevder at undersøkelser viser at man svarer 20 prosent raskere på Facebook-meldinger når man har Facebook Messenger installert.

Facebook Messenger har nylig fått lagt til snarveier til gruppesamtaler.Foto: Facebook/Google Play

Facebook Messenger er en dedikert app som sender og mottar meldinger i sanntid, selv om brukeren ikke har Facebook-app eller nettleser oppe. Meldingene kan også leses i Facebook-appen og i nettleseren, men snart vil du ikke kunne sende eller motta meldinger på mobilen uten å ha appen installert.

Legger til WhatsApp-funksjonalitet

Nå vil Facebook konsentrere innsatsen mot det de mener gir den beste brukeropplevelsen. Blant spesialfunksjonene i Facebook Messenger er egne snarveier til gruppesamtaler og privat deling av bilder.

Endringen gjelder både iOS og Android, og vil rulles ut blant norske Facebook-brukere i løpet av de neste ukene.

Facebook betalte nylig 120 milliarder for meldingstjenesten WhatsApp. WhatsApp har 450 millioner brukere, hovedsakelig i Asia, og er nettopp kjent for privat bildedeling og gruppesamtaler.

Personvernaktivister har forsøkt å stoppe salget av WhatsApp til Facebook. De er bekymret for at Facebook skal høste brukernes informasjon og bruke det til å gi dem skreddersydd reklame, og krever at WhatsApp-brukernes informasjon behandles adskilt fra Facebook-brukernes.

Les mer: Denne appen husker passordene dine

annonse