Til hovedinnhold

Nå skal Apple slutte å gjemme meldingene dine

Fikser iMessage så meldinger ikke forsvinner når du skifter til Android.

Apple

Problemet har eksistert en god stund, men først nylig ble det offentlig kjent at Apple har et problem med iMessage som gjør at brukernes meldinger forsvinner hvis de bytter til en telefon med et annet operativsystem, som Windows eller Android.

Det som i korte trekk skjer, er at hvis kunden ikke deaktiverer iMessage på sin Apple-enhet før skiftet, vil iMessage fortsette å formidle meldinger sendt fra andre Apple-brukere. Disse vil få beskjed om at meldingen er sendt, men mottaker vil aldri få se den.

Dersom iMessage er deaktivert, vil meldingen i stedet gå til det telefonnummeret som er lagret på kontakten, og bli levert på vanlig måte.

De som har fått størst problemer er de som ikke har kunnet deaktivere iMessage før de har skiftet telefon, for eksempel fordi den er blitt stjålet. For disse kundene har eneste alternativ i lange perioder vært å ringe Apples kundeservice for å få deaktivert iMessage på den aktuelle enheten. Hvis de i det hele tatt har vært klar over problemet, da.

Slik unngår du at tekstmeldingene dine blir borte

Alle vil eie meldingsboksen din

Nå har en kvinne fra California saksøkt Apple etter at hun opplevde at meldingene hennes forsvant da hun gikk over til å bruke en Samsung-telefon. Kvinnen mener Apple med sin modell hindrer henne i full bruk av hennes eksisterende telefon.

I en sjelden kommentar bekrefter Apple at de jobber med å rette feilen. Problemet skal ha vært knyttet til en feil på iMessage-serveren, skriver Comon.dk.

iMessage er blitt en stadig mer integrert del av Apples tjenestespekter i takt med at andre konkurrenter kaster seg på lynmeldingsbølgen. Microsoft har Skype, Google har Hangouts, og Facebook kjøpte nylig WhatsApp, i tillegg til at de vil tvinge brukerne til å sende meldinger via en app som har tilgang til meldinger, telefon og kontaktliste.

Dette må du huske før du bytter fra iPhone til Android

Kilde: (Comon.dk)

annonse