Til hovedinnhold

Nå kan hvem som helst skru av «Find my iPhone»

Tyven trenger ikke lenger passordet ditt.

iPhone-eiere har lenge følt seg trygge på at hvis telefonen deres blir stjålet, vil de enten kunne finne den igjen via søketjenesten «Find my iPhone», eller i det minste fjernslette alt innhold på den via samme tjeneste.

Systemet har fungert, ettersom tyver er nødt til å taste inn passordet ditt hvis de vil deaktivere funksjonen på telefonen.

Nå har YouTube-brukeren Miguel Alvarado avslørt en ny metode som lar deg deaktivere tjenesten uten å taste inn passordet ditt først. Det krever ikke engang noen avanserte verktøy eller programvare, bare riktig timing på et par tastetrykk.

Enkel metode

Ved å trykke på «slett konto»-knappen inne på iCloud-menyen samtidlig som du huker av for å skru av «Find my iPhone», vil menyene låses, og telefonen blir tilsynelatende ubrukelig. Etter en omstart vil Find my iPhone være deaktivert.

Dette er langt ifra første gang YouTube-brukere har funnet sikkerhetshull i Apples mobiloperativsystem. Tidligere har låsskjermen vært et populært angrepsmål, men ofte krever det drøssevis av merkelige, ulogiske tastetrykk. Feilen Alvarado nå har funnet er både enkel og rask å gjennomføre, og vil forhåpentligvis fikses så fort som mulig av Apple.

Se videoen under hvordan han deaktiverer Find my iPhone:

Kun annenhver nordmann skrur på kodelås:
Vi gir blaffen i å sikre mobiltelefonen »

annonse