Nå kan hvem som helst skru av «Find my iPhone»

Tyven trenger ikke lenger passordet ditt.

iPhone-eiere har lenge følt seg trygge på at hvis telefonen deres blir stjålet, vil de enten kunne finne den igjen via søketjenesten «Find my iPhone», eller i det minste fjernslette alt innhold på den via samme tjeneste.

Systemet har fungert, ettersom tyver er nødt til å taste inn passordet ditt hvis de vil deaktivere funksjonen på telefonen.

Nå har YouTube-brukeren Miguel Alvarado avslørt en ny metode som lar deg deaktivere tjenesten uten å taste inn passordet ditt først. Det krever ikke engang noen avanserte verktøy eller programvare, bare riktig timing på et par tastetrykk.

Enkel metode

Ved å trykke på «slett konto»-knappen inne på iCloud-menyen samtidlig som du huker av for å skru av «Find my iPhone», vil menyene låses, og telefonen blir tilsynelatende ubrukelig. Etter en omstart vil Find my iPhone være deaktivert.

Dette er langt ifra første gang YouTube-brukere har funnet sikkerhetshull i Apples mobiloperativsystem. Tidligere har låsskjermen vært et populært angrepsmål, men ofte krever det drøssevis av merkelige, ulogiske tastetrykk. Feilen Alvarado nå har funnet er både enkel og rask å gjennomføre, og vil forhåpentligvis fikses så fort som mulig av Apple.

Se videoen under hvordan han deaktiverer Find my iPhone:

Kun annenhver nordmann skrur på kodelås:
Vi gir blaffen i å sikre mobiltelefonen »

Les også
Arrestert for å «kidnappe» Apple-dingser og kreve løsepenger
Les også
Mener Apple bryter norsk lov
Les også
Dette må du huske hvis du bytter fra iPhone til Android
Les også
–Det norske mobilnettet er verdens sikreste
Les også
Denne appen fyller ut passordene på mobilen
Les også
NSA lagrer telefonsamtaler i én måned
Les også
Gir blaffen i å sikre mobilen
Les også
Hacket Angry Birds etter spionasje-anklager
annonse