Til hovedinnhold

Ingen Sense i Windows Phone 7

Det er delte meninger om hvordan et mobilt operativsystem skal være. Dette har over lengre tid gitt seg utslag i at blant annet Windows Mobile har vært tilgjengelig med flere forskjellige grensesnitt, avhengig av hvilken produsent som har laget telefonen.

Samsung og HTC er av de mest kjente leverandørene som har lagt egne grensesnitt over Windows Mobile. Fra Samsung kjenner vi Touch Wiz i ulike utgaver, og fra HTC har det dreid seg om Touch Flo og den siste tiden videreutviklingen Sense.

Ingen alternative grensesnitt

Henrik Petersen er Microsofts divisjonssjef for Windows Phone i Danmark, og han sier til Mobilsiden.dk at det er et krav overfor utstyrsprodusentene at de ikke skal legge egne grensesnitt oppå Windows Phone 7. Dermed vil ikke Sense dukke opp sammen med Windows Phone 7.

Etter alle solemerker vil dette bety at også andre grensesnitt er bannlyst fra operativsystemet. Inntil Microsoft avslører hvordan applikasjonsutvikling for plattformen vil foregå er det vanskelig å si hvordan dette vil påvirke andre uavhengige grensesnitt som SPB Mobile Shell.

HTC er ikke helt enige

Fra HTCs side sies det derimot at produsenten allerede er i full gang med å overføre elementer fra Sense til Windows Phone 7. Sense omtales som en designfilosofi, og at implementasjonen av denne kan ligge både i programvare og maskinvare.

Les også:

Windows Phone 7 - hva er nytt?

Sniktitt på Windows Phone 7

Windows Phone 7 er lansert

(Kilde: mobilsiden.dk)

annonse