Til hovedinnhold

Ingen Flash 10 til Windows Mobile

Nærmer vi oss slutten for Windows Mobile-telefoner? (Foto: Einar Eriksen)

Da vi snakket med Microsoft gjorde de det klart at Windows Mobile skulle leve videre parallelt med det nye operativsystemet Windows Phone 7, iallfall i en periode. Stadig mer tyder på at Windows Mobile likevel står i fare for å dø ut.

Dette til tross for at de to operativsystemene er vidt forskjellige. Les mer om Windows Phone 7 »

Flash 10 krever Windows Phone 7

Nå melder Adobe at de satser på det kommende operativsystemet Windows Phone 7 i stedet for Windows Mobile når de utvikler Flash 10.1. Denne Flash-versjonen støtter avanserte internettsider i Flash så vel som Flash-spill på internett.

Nyllig har også Skype fjernet Windows Mobile-versjonene av klienten sin for IP-telefoni. Selskapet kom frem til at videreutvikling av klienten for Windows Mobile ikke lenger var aktuelt.

Mye tyder altså på at tredjepartsutviklere satser stadig mindre på Windows Mobile i en tid der tredjepartsinnhold blir stadig viktigere i mobiltelefonen.

- Ikke utrydningstruet

Teleanalytiker John Strand mener at Windows Mobile likevel ikke er utrydningstruet.

- Windows Mobile kommer til å øke i markedsandel gjennom år 2010, det er jeg helt sikker på, sier Strand til Amobil, og understreker at smarttelefonmarkedet er i sterk vekst.

Han mener at Windows Phone 7 kommer til å erstatte Windows Mobile, men mener det skjer når volumet på det nye operativsystemet øker og erstatter Windows Mobile fra produsentenes side.

- Dersom Windows Mobile-volumet øker kommer nok Adobe til å utvikle Flash til dennne plattformen også, mener Strand.

Les også:

(Kilde: mobil.se)

annonse