Til hovedinnhold

Microsoft med egen Windows Phone 7

Med Googles Nexus One på markedet kan det se ut til at Microsoft er i ferd med å følge hakk i hel. Nettstedet Thestreet.com har snakket med analytiker i Northeast Securities, Ashok Kumar.

Ifølge Kumar er arbeidet med en egen Microsoft-telefon underveis, men det skal ha støtt på noen problemer. Dermed blir ikke Microsofts egen telefon tilgjengelig før jul i år, men snarere rett over nyttår.

Kan bety utsettelse for operativsystemet

Det er uvisst om det her dreier seg om programvareproblemer eller trøbbel med maskinvaren. Dersom det er programvaren som gir problemer kan dette bety at Microsofts lovnader om klare Windows Phone 7 Series-produkter før jul går i vasken, kun dager etter lanseringen.

Det er Asus som skal lage telefonen for Microsoft, på samme måte som HTC står for produksjonen av Nexus One for Google. Tilsvarende kan det trekkes paralleller til spekulasjonene rundt hvor riktig det er av en programvareleverandør å komme med egne produkter på denne måten.

Det var nemlig stor usikkerhet rundt hva som ville skje med Googles Android da søkegiganten selv valgte å begynne med salg av telefoner.

Problematisk å levere både programvare og ferdig produkt?

Motorola, Samsung og HTC laget allerede telefoner med Android da Nexus One kom, og spørsmålet som gikk igjen - spesielt i forhold til HTC - var om ikke Google nå konkurrerte med sine egne allierte. Microsoft som har flere av de samme aktørene på laget kan risikere å snuble i den samme problemstillingen.

Foreløpig er ingenting av dette bekreftet fra hverken Microsoft eller Asus.

(Kilder: gsmarena.com, thestreet.com)

annonse