Til hovedinnhold

LG med Windows Phone 7 i september

For litt siden gikk det rykter om at LGs første mobiltelefon basert på Windows Phone 7 Series kunne komme så tidlig som i september. I et møte med nettstedet Engadget skal elektronikkjempen ha bekreftet at den faktisk kan komme så tidlig, men gir seg samtidig relativt god tid. Forventet tidsrom for slipp av den første LG-mobilen strekker seg nemlig fra september til november.

Ikke utsatt likevel

Dermed er tidlig slippdato fortsatt ikke spikret. Likevel kan dette være gode nyheter for alle som venter på Windows Phone 7. Et annet hett rykte om dagen er at Microsoft jobber med en egen telefon, og at denne er utsatt. På mandag ble det kjent at Microsoft kan ha støtt på problemer med denne, og at det var en god mulighet for at disse problemene var programvarerelaterte.

Dersom LG stadig er sikre på å ha en telefon med systemet på markedet i god tid før jul kan det tyde på at eventuelle skjær i sjøen for Microsofts egen telefon ikke vil forsinke lanseringen av operativsystemet for andre leverandører. Steve Ballmer presiserte også ved lanseringen at produkter basert på plattformen skulle være her før jul.

Designprinsippene bak Windows Phone 7

Et annet nettsted, Wmpoweruser, har tatt en titt på føringene Microsoft har fulgt under utviklingen av Windows Phone 7. Formålet med operativsystemet skal være å gi en god opplevelse for utviklerne, og dette i kombinasjon med svært god brukeropplevelse skal gjøre Windows Phone 7 til en vinner.

Konkret har Microsoft satt opp en liste over prisnipper som blir fulgt underveis i prosessen. Blant skal alle avgjørelser som tas ses opp mot hvilken påvirkning de har på sluttbrukeren. Og videre satser selskapet heller på å gjøre noen få ting svært godt, enn å forsøke å bite over for mye på en gang. Det kommer alltid en oppdatering som kan brukes til nye funksjoner.

Viktigere med få gode funksjoner enn mange dårlige

Microsoft virker å være svært opptatt av å begrense funksjonaliteten til det de gjør godt. Å ha en funksjon som ikke fungerer optimalt er verre enn å ikke ha funksjonen i det hele tatt står det å lese i punktlisten de har satt opp.

Integrasjon mot eksisterende tjenester er også et punkt på listen. Fremfor å finne opp hjulet på nytt skal Microsoft ønske å koble seg til eksisterende tjenester. Dette blir synlig i tette koblinger mot både Facebook og Microsofts egne tjenester som Xbox Live og Zune.

Les også: Vi møtte mannen bak menyene i Windows Phone 7

Begynte på nytt i 2008

I går ble det også meldt om at utviklingen av Windows Phone 7 ble nullstilt så tidlig som i andre halvdel av 2008. Utviklingen av 7 Series hadde vært i gang siden 2006, men denne skal ha falt i fisk.

Microsoft satte nye folk på saken i 2008 og med nye folk kom nye idéer. Charlie Kindel fra Microsoft sier til Msmobiles at de nye lederne i prosjektet kjente til problemene prosjektet hadde hatt, og var fast bestemte på å ikke gå i den samme fellen. Dessuten skal det ha vært et sterkt ønske om å komme med noe annerledes i prosjektgruppen.

Se sniktitten på Windows Phone 7 her

(Kilder: engadget.com, wmpoweruser.com, msmobiles.com)

annonse