Til hovedinnhold

En av ti Microsoft-ansatte bruker Iphone

I 2009 loggførte Microsofts e-postsystem for ansatte intet mindre enn 10 000 Iphone-brukere. Dette utgjør hele ti prosent av Microsofts arbeidsstokk på verdensbasis.

Illojalt

Steve Ballmer skal være misfornøyd med trenden. På et møte blant Microsoft-toppene i fjor uttalte Ballmer seg om lojalitet. Microsoft-sjefen som er vokst opp i Detroit fortalte at hans far jobbet i Ford, og at familien derfor alltid også hadde kjørt biler fra Ford.

Ved et senere tilfelle skal også Ballmer demonstrativt ha plukket Iphonen ut av hendene på en Microsoft-ansatt, før han lot som om han hoppet på den.

Iphone i forkledning

Wall Street Journal rapporterer at det nå ikke er uvanlig at Microsoft-ansatte skjuler epletelefonen sin i deksler som får den til å gli bedre inn i mengden. For andre igjen er ikke dette noe stort tema.

Eugene Lin er programmerer hos Microsoft og har i skrivende stund en video på Youtube om hvordan han har utviklet ulike applikasjoner til Iphone, og hvordan dette har betalt for både en Iphone og en Mac.

Iphone-brukere må betale regningen selv

Microsoft har ingen klare regler på hva slags utstyr de ansatte kan bruke. Likevel har selskapet avgjort at dekning av mobilregninger kun skjer for de av de ansatte som bruker telefoner med Microsofts eget system.

Dette skal visstnok være et tiltak for å kutte kostander, snarere enn å få de ansatte over på Microsofts eget utstyr.

Les også:

Testen av Iphone 3GS

Iphone-program fra Microsoft

(Kilde: online.wsj.com)

annonse