Til hovedinnhold

- Vent med Windows Mobile

bloggsidene til teleoperatøren Orange går operatøren nå ut mot dagens utgaver av Windows Mobile. Fordi det ser ut til at Microsoft har vendt nesen mot vanlige forbrukere snarere enn proffbrukere hevdes det at bedrifter nå bør vurdere videre mobilstrategi med forsiktighet.

Windows Phone Classic?

Det ryktes at Windows Mobile 6.5 kanskje vil leve videre som en slags håndsrekning til de tunge brukerne som allerede har lagt opp arbeidslivet sitt etter mulighetene systemet gir. Likevel sies det i Orange-bloggen at det neppe vil dukke opp så mange nye håndsett til en plattform som etter alle solemerker er utviklingsmessig død.

Dersom Windows Mobile 6.5 lever videre vil den sannsynligvis bli hetende Windows Phone Classic, men dette er foreløpig kun på ryktestadiet og Microsoft har foreløpig ikke sagt noe om hverken muligheten for nye versjoner eller hvor lenge systemet eventuelt vil bli støttet.

Les også: Windows Phone 7 lansert

Mange alternativ

Microsoft kritiseres for å ikke ha nevnt avanserte brukere og bedrifter med et ord siden lanseringen av Windows Phone 7 Series. Det vi vet er at eksisterende programvare for dagens Windows Mobile-plattform ikke uten videre vil la seg benytte under Windows Phone 7.

Orange-bloggeren peker også på at konkurrenter som Android og Iphone OS vokser seg gradvis inn i proffbrukersegmentet. Siden Windows Mobile ikke lenger er alene om ting som solid Exchange-støtte er det ingenting som tvinger eksisterende kunder til å forbli på plattformen.

På grunn av den økende markedsandelen hos konkurrentene er det heller ikke sikkert at utviklere vil se noen nytte i å flytte eksisterende programvare for Windows Mobile over på Windows Phone 7.

Microsoft bør klargjøre bedriftsstrategien

Orange etterlyser er en mer markert strategi mot proffbrukerne, der Microsoft går inn på hva Windows Phone 7 vil bety for bedriftene som i dag bruker Microsoft-baserte enheter. Inntil Microsoft kommer med en slik klargjøring bør bedrifter være forsiktige med å binde opp ytterligere ressurser i dagens Windows Mobile 6.5

Les også: Windows Phone 7 - hva er nytt?

(Kilder: msmobiles.com, blogs.orange-business.com)

annonse