Til hovedinnhold

Er dette din neste Nokia?

Nokia lanserer i dag tre nye mobiltelefoner beregnet på vidt forskjellig bruk. Den største nyheten er profftelefonen Nokia E72 – en oppdatert versjon av forgjengeren E71 –, men vi finner også musikkmobilen Nokia 5530 XpressMusic og klapptelefonen Nokia 3710, en mobil som tilsynelatende gir deg mye for pengene.

Men du får neppe kjøpt noen av dem før etter sommeren.

Ligner sin forgjenger
Det er tilsynelatende kun små forskjeller på Nokia E72 og forgjengeren E71 – som vi ble meget imponert over da vi testet den. Designet på E72 er så godt som identisk med E71, og er altså en slank mobil med QWERTY-tastatur. Noen få forbedringer har imidlertid skjedd.

- Selv om E71 biter bra fra seg i markedet, ser vi kontinuerlig etter måter å forbedre terminalene på. I Nokia E72 har vi fått med samme desktop e-postfunksjonalitet som i Nokia E75 og vi har utstyrt den med en ny optisk navigasjonstast som gir mer intuitiv navigasjon i menyer og programmer. Prosessor og batterihåndtering er også forbedret siden E71, noe som gir bedre ytelse for brukeren, sier produktsjef Klas Ström i Nokia Skandinavia.

- I tillegg har vi oppgradert kameraet til fem megapiksler og lagt til en standard 3.5 mm lydutgang, legger han til.

Proffere utgave
Det var nettopp kameraet som vi syntes var litt i svakeste laget på E71, så vi antar at 5-megapikselkameraet i E72 er hakket bedre. I tillegg er vi spent på om den nye navigasjonstasten fungerer bra; Den ser til forveksling ut som den som er plantet i Samsung i8510 Innov8, og det er neppe en ulempe. Videre kan du nå for første gang sette opp lynmeldingskontoer fra Nokia Messaging direkte fra startskjermen, som for eksempel Yahoo! Messenger, Google Talk og Ovi.

Du får dessuten livslang fotgjengerlisens på den innebygde GPS-en, dersom du aktiverer tjenesten innen tre måneder etter at du tar mobilen i bruk. Nokia E72 er forbedret med aktiv støyreduksjon, og skjermen kan lyses opp ved et enkelt trykk på mellomromstasten. Kontorfunksjonene er oppdatert med en ny versjon av QuickOffice (MS Office 2007-kompatibel), og du får gratis oppdateringer når nye funksjoner blir tilgjengelig.

Den nye Nokia-mobilen skal bli tilgjengelig på det norske markedet i slutten av tredje kvartal 2009. Prisen på Nokia E72 vil ligge på anslagsvis 350 euro – 3116 kroner – før eventuelle skatter eller subsidier. Forgjengeren, E71, ligger for øyeblikket ute til salgs for rundt 3500 kroner i diverse nettbutikker. Bruk Prissøk for å finne billigste pris.

(Artikkelen fortsettes.)

Ny XpressMusic-mobil
Flere av Nokias musikkmobiler har slått an blant det norske folk. Særlig 5310 XpressMusic og 5800 XpressMusic har havnet høyt oppe på listene over de meste solgte mobilene hittil i år. Nå kommer det et nytt, spennende tilskudd – nemlig Nokia 5530 XpressMusic. Denne minner veldig om Nokia 5800 Xpress Music, ettersom den har trykkskjerm og relativt likt design. Denne utgaven er imidlertid først og fremst beregnet på ungdom og unge voksne, blant annet med enklere tilgang til sosiale nettverkstjenester og fem spreke farger å velge mellom rundt stålkantdesignet.

Denne vil være tilgjenglig i løpet av tredje kvartal 2009, men Nokia har ikke oppgitt når denne blir tilgjengelig i Norge – ei heller prisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Skinnet bedrar?
Nokia forsømmer heller ikke de som ikke har bruk for alt for mange funksjoner på telefonen. Med den nye Nokia 3710 Fold, får du en mønstret klapptelefon med klar skjerm, 3,2-megapikselkamera, nytt og forbedret brukergrensesnitt, og minnekortstøtte inntil 8GB. Du får dessuten tilgang til mobilt internett og innebygget GPS.

- Det er stor etterspørsel etter produkter som ser bra ut, har moderne funksjoner og som er intuitive og enkle i bruk. Nokia 3710 fold kommer med et brukergrensesnitt som har vært gjennom en fornyelse, men det vil likevel være lett gjenkjennelig for brukerne. Telefonen har en rekke underholdende funksjoner og gir mye for pengene, sier produktsjef Klas Stöm i Nokia Skandinavia.

Den ser kanskje ut som en ”billigmobil” – en slankere videreføring av Nokia 2760? –, men skinnet bedrar. Prisen vil ligge på 140 euro – 1250 kroner – før eventuelle skatter og subsidier, og vil bli tilgjengelig i løpet av fjerde kvartal 2009. Potensielt en populær julegave i år, med andre ord.

Mer om
annonse