Til hovedinnhold

Programmene du bør ha på din S60-mobil

Mange programmer finnes allerede på S60-mobilene, men hvilke du har tilgang til avhenger litt av hvilken modell du har. S60 er utviklet av Nokia, og finnes på de aller fleste smartmobilene fra Nokia. I tillegg har Samsung Innov8 samme operativsystem og plattform.
OfficeSuite 5
Pris: 19,99 Euro


Dette programmet gjør det mulig å laste ned og lese Office-dokumenter på mobiltelefonen. Løsningen finnes i en enklere versjon på mange S60-mobiler fra før, men kan oppgraderes så du også får mulighet til å redigere eller opprette dokumentene på mobilen.
Filene kan deles blant annet som vedlegg til e-post eller via blåtann.
Nokia Internet Radio
Pris: Gratis
Om du vil høre radio fra hele verden, i hele verden, så er dette programmet nyttig. Det gir deg mulighet til å streame Internettradio direkte til mobiltelefonen via mobilnettet eller over WLAN. Er du i utlandet bør du skaffe deg et lokalt SIM-kort eller bruke WLAN. Hvis ikke er det antakelig billiger å sette seg på flyet og reise til studioet sendingen kommer fra.
Men programmet er gratis, og har du fastpris på data eller bruker WLAN. Så kan du høre så mye radio du orker – helt kostnadsfritt.
Google Maps med Latitude
Pris: Gratis
Google Maps finnes på mange telefoner, men oppdaterer du tilo siste versjon får du med deg den nye funksjonen Latitude. Denne gjør det mulig for deg å dele med dine omgivelser hvor du befinner deg. Nå er det ikke slik at alle kan følge dine bevegelser med det samme tjenesten er aktivert. Du velger selv hvem som skal få følge deg på sitt Google-kart, og du kan når som hels skru av tjenesten.

Musikktjenesten Phling


Med denne tjenesten på mobiltelefonen kan du høre på musikken din samme hvor i verden du måtte være. Du kan også se bilder eller hente Podcaster som ligger lagret på hjemme-PC-en. I tillegg til dette kan du velge å dele tilgangen med opp til seks Phling-venner.
Med Phling-venner menes andre som har registrert seg i det sosiale nettverket Phling. Phling er nemlig en nettverksløsning der du også kan se hva vennene dine hører på, sjekke profiler og utveksle meldinger.
118Mobile
Pris: Gratis i 30 dager. Deretter ca 30,- per måned.

118 adressboken - see who is calling from Mobile Nordic on Vimeo.


Telefonkatalog på mobiltelefonen. Her kan du søke etter telefonnumre i Norge, Danmark, Sverige og Finland. Tjenesten er slik lagt opp at den gjør oppslag dersom noen ringer deg fra et nummer du ikke har i kontaktboka. På den måten har du en mulighet til å se hvem som ringer før du svarer.
118 Mobile er gratis i en måned, men deretter koster den om lag en krone per dag. Beløpet dukker opp på mobilregningen din.
Flixwagon
Pris: Gratis


Er du opptatt av å dele video med andre, så er dette programmet du må skaffe deg. Her får du nemlig muligheten til å sette opp mobilen din som kamera for direkteoverføring av video til nettet. Videoen kan vises på Flixwagon, der du også kan klippe ut en kode som du limer inn på din egen hjemmeside eller blogg.
Når dette er gjort kan du starte dine egne TV-sendinger som folk kan følge via nettsiden din. Ideelt om du går med en TV-reporter i magen og ikke vet helt hvor du skal starte. Tjenesten er også kompatibel med Share on Ovi. Det betyr blant annet at dine direktesendinger kan lagres for senere gjennomsyn på Share on Ovi.
Font magnifier
Pris: 9,95 Euro


Dette programmet er lite og enkelt, og gjør egentlig bare en ting – det forstørrer teksten du ser på mobilskjermen. Enkelte mobiltelefoner har liknende tjenester innbygget, men de fleste S60-modeller mangler denne funksjonen. Et nyttig verktøy om du sliter med å lese bokstavene fordi du synes de er for små.
ScanR
Pris: Gratis. Proffversjon for 40 kr pr mnd eller 240 pr år.


ScanR er et program som lar deg bruke mobiltelefonens kamera som skanner. Etter at du har skannet et dokument kan du få det oversatt til elektronisk tekst, og redigere videre på dokumentet, for eksempel i Office Suite. Du kan skanne bilder, dokumenter, tavler eller visittkort. Etterpå velger d om du vil lagre fiolen som tekst, bilde eller PDF, og du kan også sende den videre til en telefaks.
Shozu


Vil du dele bildene dine raskt og enkelt er dette et nyttig verktøy. Enten du vil ha bildene dine på en blogg eller et sosialt nettsted, så kan Shozu hjelpe deg. Løsningen støtter tjenester som Blogger, Facebook, Twitter, Live Space, Ovi og en drøss andre. Et par tastetrykk, og du kan sende bildene dine til alle stedene på en gang.
T9 Nav
Pris: Gratis


Med denne applikasjonen på telefonen vil du raskt kunne lete frem innhold i mobiltelefonen. Enten det er en e-post, et bilde, en kontakt eller et program, så leter du det opp ved å skrive på mobiltastene. Du behøver ikke en gang starte programmet. Bare begynn å taste, og en liste med aktuelle treff dukker opp. Jo flere bokstaver, til kortere liste.
Løsningen gjør at du aldri mer behøver å slå opp i kontaktlisten for å ringe til noen. Bare begynn å taste navnet, og snart dukker kontakten opp i en liste du kan ringe fra.
WorldMate
Ut på tur og aldri sur. Dette er programmet for deg som reiser, og som vil ha oversikt over vær, flyavganger, valutakurser, skjortestørrelser og hva det måtte være. Programmet finnes også i en premiumversjon som gir deg ytterligere reiseinformasjon.
WievRanger
Pris: Fra 250 kroner avhengig av dekning


(Se også bildet over artikkelen)
Med dette programmet gjør du mobilen din til et topografisk kart med GPS. Vi har tidligere skrevet en test på dette programmet (les her) og kan knapt få fullrost det. Om du ferdes i skog og mark vil WievRanger ikke bare sørge for at du finner frem, men du vil kunne utvide din turopplevelse ved å lære navnene på koller, topper og andre geografiske steder du ser i horisonten.
DivX
Pris: Gratis


Alle mobiltelefoner med S60 kan vise film i DivX-format, under forutsetning av at du har lastet ned en spiller som inneholder DivX-kodek. Så hvorfor ikke bruke produsentens egen spiller? Med denne installert på telefonen kan du se spillefilmer når og hvor du måtte ønske. DivX legger ved et konverteringsprogram du kan kjøre på PC-en, slik at du kan konvertere dine filmer til DivX-format.
IM+
Pris: Gratis


Alle chattekanaler på ett sted? Det er slett ingen dum tanke, og nå kan du chatte med din S60-mobil enten vennene dine bruker den ene eller den andre chattekanalen. IM+ støtter også overføring av filer og lydmeldinger.
Total Recall
Pris: 19,95 dollar


Husker du ikke hvilke beskjeder du fikk i mobilsamtalen, eller påstår noen at de ikke har sagt hva de vitterlig har sagt? Med Total Recall er det bare å spille av samtalen på nytt og på nytt og på nytt. Endelig er også den irriterende pipetonen borte. Opptak av telefonsamtaler er ikke det samme som avlytting, og det er derfor ikke forbudt å gjøre slike opptak. Men bruk det med varsomhet. Det fleste setter pris på å få vite om alt de sier blir tatt opp på ”bånd”.
F-SecureMobile Security


Pris: 39,95 Euro (12 mnd)
Med dette programmet installert på en mobiltelefon kan du låse, slette og ivareta den mobile sikkerheten på en grei måte. Ferske undersøkelser viser at mange slurver med dette, og dermed kan sensitiv informasjon komme på avveie.
Denne løsningen stopper også virus, ormer og trojanske hester så du slipper å få ødelagt innholdet på telefonen av ondsinnet kode.
Vi har testet løsningen, noe du kan lese mer om her.
Kanskje har du kommet over et program du mener gjør hverdagen lettere for alle som har en S60-mobil? I så fall må du gjerne dele dine erfaringer i vårt forum.

annonse