Nyhet

Her er sommermobilene

Når sommerferien nærmer seg, merker mobilbutikkene større interesse fra folk som vil kjøpe seg ny mobil. Kanskje er det fordi det er ekstra mange nye modeller på markedet nå, eller kanskje er det bare feriepengene som klør i lomma.

Vi har tatt en prat med noen mobilbutikker om hvilke mobiler de anbefaler for sommeren.

 På Klart svar i Sandvika har bedriftsrådgiver John Håvar Ruud følgende anbefalinger:

Iphone 3GS

- Den nye Iphone 3Gs kommer nok garantert til å bli en slager denne sommeren. Vi merker allerede at salget av Iphone 3G stopper opp mens folk venter på den nye modellen, sier Ruud.

Iphone 3GS kommer til Norge den 9. Juli, og kommer da i versjoner på 16 eller 32 GB. Hva disse vil koste i Norge er foreløpig ikke kjent, men i USA vil de koste det samme som på 3G-modellene. Mye tyder derfor på at dagens prisnivå blir opprettholdt.

På Iphone 3Gs får du for eksempel videokamera og kompass, som du sikkert kan få glede av i sommer.

HTC Magic

Norges første mobil med Googles operativ Android, vil nok også bli en het sommmermobil. Her er det enkelt å benytte seg av Google-tjenester som Gmail, Youtube, Google Maps, chat og kalender.

 

 

Telefonen er en Iphone-konkurrent og kommer med funksjoner som WiFi, kompass og et 3.2 megapikslers kamera med video.

Sony Ericsson W995

- Ønsker du en god musikkmobil med mye lagringsplass er den siste musikkmobilen til Sony Ericsson, W995, et godt valg. Her får du mye minneplass til favorittmusikken din, i tillegg til et såpass godt kamera at de ikke trenger å ha med noe ekstra kamera på tur, sier Ruud.
 

W995 har nemlig et 8 megapiksler kamera med autofokus, bildestabilisator, blits og videoopptak. I tillegg kommer Wlan, A-GPS og en musikkspiller, og Sony Ericsson har hevdet at denne mobilen skal være spesielt godt egnet til å se video på.

Sony Ericsson C702

Er du på jakt etter en mobil du kan ha med deg på stranda, er ikke utvalget så godt. Da vil Ruud anbefale den støt- sprut- og støvsikre modellen Sony Ericsson C702, men understreker at den ikke er vanntett.

Han synes ikke utvalget av vanntette, værbestandige mobiler er godt nok, og får støtte av Rein Madsen, fungerende butikksjef på Telekiosken på Arkaden i Oslo.

- Vi savner kule og vanntette modeller på markedet. Det hjelper ikke om mobilen er vanntett og mangler alt annet. Det nærmeste vi kommer er Sony Ericsson C702, sier Madsen.
 

C702 er en såkalt allroundmobil med et 3,2 megapikslers kamera med blits og autofokus og en solid musikkspiller.

Nokia5800 og 5220

Er du på jakt etter en god musikkmobil, anbefaler Telekiosken enten Nokia 5800 eller 5220.

- Dette er mobilene vi selger mest av om dagen. De er gode på musikk i tillegg til at de kommer i billige kampanjetilbud, sier Madsen.

Touch-telefonen Nokia 5800 kommer med stor skjerm, radio, TV-utgang, turbo-3G, trådløst nett og 8 GB minnekort. Prisene uten abonnement begynner på rundt 2800 kroner.
 

Nokia 5220 ExpressMusic er en av Nokias rimelige musikkmobiler. Den har imildertid ikke støtte for minnekort på 2 GB, så du bør ikke ha en alt for stor musikksamling du ønsker å overføre til mobilen.
 

 Den imponerte heller ikke så veldig i test hos oss, selv om det spesielle, litt skjeve designet vakte oppsikt.
 

HTC diamond 2

Vil du ha en motemobil for de litt mer designinteresserte, foreslår Telekiosken HTC Diamond 2.

Denne gjorde det svært godt i test hos oss, og skal være veldig forbedret i forhold til forgjengeren. Diamond 2 kommer med funksjoner som Wlan, GPS og turo-3G i tillegg til Windows Mobile 6.5 og støtte for Office.

Selv om den kommer med både touch og skyvetastatur, har den et rimelig slankt og lekkert utseende som gjør den verdt å smykke seg med i sommer.

Sony Ericsson C905

Nå før sommeren er det veldig mange som vil ha skikkelig kamera når de skal kjøpe seg ny mobil. Da kan Madsen anbefale kameramobilen Sony Ericsson C905.

Også denne fikk toppscore i test hos oss da den kom på markedet som den første mobilen med åtte megapikslers kamera.

I likhet med mange kompaktkameraer, kommer den med sceneprogrammer som skal være egnet for fotografering i spesielle omgivelser, som skumringslandskap, portrett, sport og strand/snø.

Selv om den er litt stor å drasse på, vil den nok kunne erstatte mange kompaktkamera i sommerens kofferter.

Les også
Ny robust Nokia på vei?
Les også
Dropp mobilsurfing i utlandet
Les også
Halv pris på iPhone
Les også
Er dette din neste Nokia?
Les også
Her kjøper du sommermusikken
annonse