Nyhet

De beste kronesmobilene

 1 krones-tilbudene på mobil var tidligere kjent som feller man burde holde seg langt unna. Du betalte ofte mye mer i totalpris for mobilen enn om du kjøpte den uten abonnement, i tillegg til at du ble bundet til et abonnement med dyre ringepriser i et helt år.
 

Etter mye fokus på disse tilbudene, har konkurransen nå ført til at du også her kan gjøre gode kjøp og ofte få mobiler rimeligere enn om du kjøper dem uten abonnement.
 

Det er imidlertid verdt å merke seg at det fortsatt er mange 1-kronesmobiler der ute som du bør holde deg langt unna. Velger du de aller enkleste telefonene, er det meningsløst å binde seg i ett år med et lite gunstig abonnement. Du kan da heller få kjøpt en del av disse telefonene til noen hundrelapper med kontantkort eller til og med helt uten binding.
 

Når du kjøper en mobil til én krone, kjøper du egentlig en mobil på nedbetaling. Du binder deg i 12 måneder til et abonnement for å kunne benytte deg av dette tilbudet. Totalprisen  som er oppgitt gir deg en indikasjon for hva du egentlig betaler for selve mobiltelefonen, men så kommer jo ringekostnadene med abonnementet i tillegg.
 

Skal du komme gunstig ut, er det derfor viktig at du bare inngår avtale med et abonnement du tror kan passe til ditt forbruk.
 

Disse kronestilbudene er populære, og dermed konkurrerer operatørene hele tiden om å gi deg de mest attraktive tilbudene. Dermed kan du nå gjøre svært gode kjøp også på kronesmobiler. Det kan jo være en veldig grei måte å kjøpe seg ny mobil uten å måtte ut med noen tusen kroner i kontantsum.
 

 Det kan imidlertid være lurt å ta en titt også på de mobilene som selges for noen hundrelapper med abonnement, disse kan til tider være minst like gunstige totalt.
 

Vi har sett på 1 kronestilbudene til Telenor, Netcom, Chess og Tele2 og plukket ut fem gode kronestilbud akkurat nå. Det er likevel verdt å merke seg at tilbudene endrer seg fortløpende.
 

Nokia 5800 Express Music

Hos Tele2 har de sommerkampanje på musikk- og touchmobilen Nokia 5800. Dette er en populær mobil som har gjort det godt i test, og du får mange funksjoner som stor skjerm, radio, TV-utgang, turbo-3G, trådløst nett og 8 GB minnekort inkludert.

 

Tele 2 selger mobilen for 1 krone (inkludert frakt) med Tele2 Champion og nedbetaling på 189 kroner i måneden i ett år. Da får du inkludert tre måneder fri bruk av stemmestyrt navigasjon.Det gir en totalpris på 2289 kroner for ett år, også kommer jo forbruket ditt med abonnementet i tillegg.
 

Tele2 Champion er likevel et ganske rimelig abonnement med ringepris på 39 øre i minuttet og 39 øre for SMS. Etter avtaletid på 12 måneder har abonnementet ikke noen månedsavgift.
 

Til sammenligning får du kjøpt telefonen uten abonnement i diverse nettbutikker fra rundt 2800 kroner.
Test av Nokia 5800

Sony Ericsson W595 (med Koss Porta Pro headset)

Flere av operatørene har kronestilbud på den populære musikkmobilen Sony Ericsson W595. Hos Telenor får du akkurat nå med et sett med gode hodetelefoner med på kjøpet.
 

Velger du abonnementet Telenor Superpluss, får telefonen en totalpris på 1549 kroner for selve telefonen. Abonnementet har en fastpris på 129 kroner i måneden, 49 til 99 øre i ringepris per minutt og 69 øre for MMS. 

Du får for eksempel også W595 (uten hodetelefoner) for én krone med Netcom-abonnementet Flexi 99. Her får du en totalpris på 1189 for telefonen, 99 kroner i månedspris og ringepris per minutt og pris for meldinger på 45 øre.
 

Til sammenligning får du W595 uten abonnement i diverse nettbutikker for rundt 2000 kroner, og hodetelefonene Koss Porta Pro for rundt 300 kroner.
Test av Sony Ericsson W595

Sony Ericsson W890i

Telenor har også et greit tilbud W890i, som akkurat nå er ukens tilbud i Telenors nettbutikk. Denne telefonen fikk toppkarakter i vår test da den kom på markedet for litt over ett år siden. Selv om den ikke er den nyeste modellen, får du fortsatt mye for pengene med denne mobilen, som 2 GB minne, 3,2 megapikslers kamera, turbo-3G, musikkspiller, radio og støtte for aktiv synk.  

 

Med abonnementet Telenor Superpluss, får telefonen for en totalpris på 1549 kroner for selve telefonen, da med fastpris i abonnementet på 129 kroner i måneden. Abonnementet har en fastpris på 129 kroner i måneden, 49 til 99 øre i ringepris per minutt og 69 øre for SMS.
 

Til sammenligning får du telefonen fra rundt 1900 kroner uten binding i diverse nettbutikker.

Nokia 6555 Black

Ønsker du en litt rimeligere telefon, har Chess et greit tilbud på Nokia 6555. Dette er en enkel klapptelefon med stilig design og 3G.

 

Med chess Premium nedbetaling på 69 kroner i måneden ringer du for 60 øre per minutt og sender SMS for 29 øre. Med dette abonnementet får du en totalpris på 829 kroner for telefonen. Etter 12 måneder er det ingen månedsavgift.
 

Skal du kjøpe Nokia 6555 uten abonnement, får du den fra rundt 1400 kroner i diverse nettbutikker.

Sony Ericsson C702

Det siste tilbudet vi vil trekke frem er på den støv- og sprutsikre kameratelefonen Sony Ericsson C702. Denne får du til 1 krone med Tele2 Champion nedbetaling på 139 kroner i måneden.

 

Det gir en totalpris på 1669 kroner for telefonen, og minuttringepris og SMS for 39 øre. Dette er altså et ganske rimelig abonnement på vanlig forbruk.
 

Til sammenligning koster telefonen fra rundt 2200 kroner uten abonnement hos diverse nettbutikker.

 

Les også
Se videoer av de nye Nokia-mobilene
Les også
Er dette din neste Nokia?
annonse