Nyhet

Dette tror vi Apple lanserer

I kveld klokken 19:00 norsk tid starter Apples lansering i Cupertino.

Ryktene på hva Tim Cook og hans kolleger vil trekke opp av hatten er mange, og under prøver vi oss på å oppsummere de produktene vi tror vil bli lansert.

1. Tre nye iPhone-modeller

Mye kan tyde på at vi har tre nye iPhone-modeller i vente. Nøyaktig hva de kommer til å hete er også noe som ryktebørsen krangler om, hvor de fleste virker å holde på iPhone XC, iPhone XS og iPhone XS Plus.

Felles for alle modellene er at den ikoniske hjemknappen er borte, og vil bli ofret til fordel for en mer heldekkende skjem. Med andre ord vil dagens iPhone 8-modeller trolig være de siste iPhonene med en hjemknapp.

 • Tek er naturligvis på plass i salen. Følg med direkte under lanseringen i vårt direktestudio »
Slik mener KGI Research at de nye iPhone-modellene kan bli

Den rimeligste modellen, XC, vil trolig få en LCD-skjerm på 6,1 tommer, med en pikseltetthet mellom 320 og 330 ppi. Det vil i så fall være på høyde med dagens iPhone 8, som har 326 ppi.

Videre vil vi få en oppdatering av dagens iPhone X, som trolig kommer til å hete iPhone XS. Her vil skjermen etter alt å dømme forbli mye den samme som i dag, altså 5,8 tommer og 458 ppi.

I tillegg ryktes det en større utgave av XS. Apple har hatt for vane å kalle disse modellene for Plus, så vi holder en knapp på at den nye modellen vil bli hetende iPhone XS Plus, men Max har også blitt nevnt som et alternativ. Her vil ryktemakerne ha det til at skjermen blir på 6,5 tommer, altså 0,1 tommer større enn Galaxy Note 9 fra rivalen Samsung.

Prisene blir også bli kjent i kveld, men skal vi tro 9to5mac vil de ligge på dette:

 • 64 GB:
  XS Plus: 999 dollar (samme pris om iPhone X, som koster 11 000 kroner i Norge)
  XS: 899 dollar
  XC: 699 dollar
 • 256 GB:
  XS Plus: 1149 dollar
  XS: 1049 dollar
  XC: 849 dollar
 • 512 GB:
  XS Plus: 1299 dollar
  XS: 1199 dollar

Her er flere oppdateringer som telefonene trolig får:

 • Ny prosessor
Dagens A11-prosessor blir etter alle solemerker erstattet med det som trolig blir A12.

Ved lansering av en ny generasjon iPhone-modeller er det ventet at det også kommer en ny prosessor-serie som de tar i bruk. Det betyr at dagens A11-prosessor vil bli skiftet ut med det som trolig blir hetende A12, skriver nettstedet Macworld.

En av forskjellene ligger i arkitekturen, hvor TSMC som lager disse brikkene, vil gå vekk fra fjorårets 10 nanometer-design til 7 nanometer. Produsenten selv har allerede avslørt at ytelsen totalt sett skal være rundt 20 prosent raskere enn tidligere. Det er altså litt annerledes enn det Mytrendyphone skriver, som har sagt at ytelsesøkning vil være på 10 prosent. Det kan dog tenkes at ytelsesforbedringen vil variere mellom de tre modellene.

Samtidig så vil energibehovet senkes i kommende A12. Skal vi tro TSMC så er det snakk om opptil 40 prosent mindre strømtrekk. Det vi i så fall gi den neste generasjonen iPhone langt bedre batteritid om vi sammenligner med for eksempel iPhone 8.

 • 3D Touch kan bli borte
3D Touch lar deg hente frem ulike funksjoner om du trykker hardere på skjermen. Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Under lanseringen av iPhone 6S i 2015, var 3D Touch en av de store nyhetene. For første gang kunne du klemme med ulik styrke på skjermen og få opp ulike funksjoner.

Nå ser det imidlertid ut til at muligheten kan være på vei ut døren, skal vi tro analytikeren Blayne Curtis i Barclays.

Det pekes til at teknologien først og fremst vil gjelde de dyrere modellene, som i likhet med dagens iPhone X, bruker OLED-teknologi i skjermene. Dagens iPhone X-modell har imidlertid fortsatt støtte for 3D Touch.

Det er i tillegg ryktet en billigere variant med LCD-skjerm, hvor det tidligere har vært antydet at også denne vil være uten 3D Touch.

Apple har tidligere uttalt til Bloomberg at teknologien er veldig omfattende, og ikke minst dyr, å utvikle. Selskapet sitter trolig på data som tilsier at funksjonen ikke blir så hyppig brukt som de hadde håpet, og at den derfor i så fall uteblir på de nye modellene.

 • Ny iOS-versjon
I iOS 12 kan du blant annet se hvor mye tid du bruker på telefoner, og ikke minst hva du bruker tid på.

Sammen med ny maskinvare vil også Apple oppgradere sin programvare. Den nye versjonen vil hete iOS 12, og mange har nok allerede testet ut denne siden Apple har valgt å legge den ut som en åpen betaversjon.

Denne versjonen inneholder en del endringer, der blant annet fokus på hvor mye du bruker telefonen din er på plass. Nå kan du gå inn og se hvilke ting du gjør oftest på telefonen din. En graf viser deg for eksempel hvor mye du i snitt spiller hver dag.

PS: Sitter du nå med en iPhone og vil teste ut den nye versjonen, er den langt fra fri for feil og problemer – som betaversjoner ofte er. Apple vil nok gjøre ganske så mange endringer på programvaren frem mot lanseringen for å sikre seg best mulig.

2. Ny Apple Watch 4

Sammen med nye iPhone-modeller tror mange at Apple vil spa på med en ny klokke også. Det vil i så fall bli den fjerde generasjonen av disse.

Ryktene vil ha det til at denne nye modellen får en større skjerm enn forgjengeren, nærmere bestemt 15 prosent større. Selve klokken blir dog ikke større, men bildet skal trekkes helt ut i kantene av klokken.

Her er et bilde som 9to5mac hevder er av den nye Apple-klokka.

Samtidig vil rykter ha det til at den nye klokken også får en innebygget EKG-måler. EKG står for elektrokardiografi, og vil gjøre det lettere for klokken å detektere og forutse helseproblemer.

I motsetning til en pulsmåler, som alltid er på og sjekker hjerteslagene dine, er du trolig nødt til å aktivere EKG-måleren for at den skal ta en måling.

3. Ny ladeplate

Under fjorårets lansering av nye iPhoner fikk vi også en smakebit på det Apple kalte AirPower – en trådløs ladeplate som lar deg lade flere enheter samtidig. Denne har enn så lenge ikke nådd ut til markedet, så denne vil vi tro dukker opp i kveld.

Airpower burde vel snart finne veien til butikkhyllene?

I tillegg ryktes det at Apple ikke vil fokusere på hurtiglading via kabel i denne omgang heller. At de altså heller vil legge ved en tradisjonell lader i esken – selv for de dyreste modellene.

Det vil i så fall bety at de nye telefonene fortsatt vil bruke lang tid på å lade opp sammenlignet med konkurrentene.

4. Hodetelefoner

Apple kjøpte tilbake i 2014 opp lydprodusenten Beats Electronics, som blant annet står bak hodetelefoner som Beats by Dr. Dre. Mange tror nå at selskapet vil lansere et eget hodesett, akkurat som de lanserte sine egne Apple Airpods tilbake i 2016.

Airpods kan få et nytt familiemedlem i kveld

Enn så lenge er det lite som er vist om disse nye hodetelefonene. Men trolig vil de inneholde W1-brikken som blant annet flere Beats-produkter og Airpods bruker. Det gjør at du langt enklere vil kunne koble produktet mot for eksempel iPhonen din.

Hva som stemmer, og hva vi eventuelt går glipp av, vil du få vite i kveld. Følg med på i vårt direktestudio!

Les også
I ti år har Apple lært oss å bruke hjemknappen – nå er den borte
Les også
Hjemknappen er død: Her er Apples nye «billig»-mobil – iPhone Xr
Les også
Dette er iPhone Xs og iPhone Xs Max
Les også
Her er verdens første klokke med EKG-funksjon
Les også
Apples kommende «billigmobil» heter angivelig iPhone XC
Les også
Nå vet vi når nye iPhone lanseres
Les også
Airpods blir trolig oppdatert med støykansellering og pulsmåling
annonse