Nyhet

Nå vet vi når nye iPhone lanseres

Lansering om to uker.

Berlin er åsted for en haug dingselanseringer denne uken. Men Apples store høstslipp har hele tiden lurt i kulissene. Ryktene har så langt antatt at lanseringsdatoen ville bli 12. september, og det fikk de rett i.

Selskapet har akkurat sendt ut invitasjoner til lanseringen som skal foregå på samme sted som sist; i Steve Jobs Theater ved hovedkvarteret i Cupertino. Kaoset går i gang klokken 10.00 lokal tid, eller 19.00 norsk tid.

Tek.no og VG er til stede under lanseringen.

Ryktebørsen venter tre nye iPhone-modeller; iPhone XS, iPhone XS Plus og iPhone XI.

Rimeligere X-modell og gigant på 6,5 tommer

Ut fra det som har vært skrevet så langt om disse modellene er to av dem sannsynligvis direkte oppfølgere til dagens iPhone X, mens den siste er en litt rimeligere utgave som ikke får samme OLED-skjerm som dagens X og de andre to modellene er basert på. Den rimeligere varianten vil antakeligvis heller ikke få den trykkfølsomme 3D Touch-funksjonen som Apple ellers har hatt i iPhonene noen år.

iPhone XS beholder sannsynligvis dagens 5,8-tommers skjermstørrelse fra iPhone X, mens Plus-modellen går opp i smådrøye 6,5 tommer, hvis vi skal tro ryktene.

Det skrives såpass mye om de nye iPhonene i disse siste dagene før lansering, at både navn og tilbehør allerede har dukket opp i norske nettbutikker.

Ellers kan vi som vanlig regne med en ny generasjon Apple-prosessorer på innsiden, og sannsynligvis mer av både lagring og RAM. En av de største nyhetene blir nye iOS 12 som ventes lansert sammen med telefonene.

Blir det et annerledes iOS-slipp?

Apple oppdaterer som regel mesteparten av sine aktuelle telefoner til de nye versjonene av operativsystemet, men det er slett ikke alle telefonene som får alle funksjonene. Som regel har de spart på litt av kruttet til de aller nyeste modellene. Samtidig har de i år fokusert mindre på nye funksjoner og mer på kvalitet og stabilitet. De har også latt være å kutte en gammel generasjon fra støtten, slik de vanligvis gjør hvert år.

Dermed kan det hende at forskjellen mellom nytt og gammelt i ren funksjonalitet blir litt mindre enn vi har vært vant til tidligere.

Blant nyhetene i iOS 12 er muligheten til å bruke FaceTime-samtaler med Animojis over ansiktet, mye bedre oversikt over hvor mye du bruker telefonen og bedre organisering av varsler. Om du bruker taleassistenten Siri har også hun fått en stor oppdatering, der du kan legge inn faste handlinger basert på bruksmønsteret ditt.

Det har også dukket opp hint om de nye telefonene i Apples kildekode »

Les også
Dette tror vi Apple lanserer
annonse