Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSamsung Galaxy Note 9

Galaxy Note er tilbake i toppform

Samsungs råeste byr på mer av alt.

Introduksjon til Galaxy Note 9

Samsungs nye Galaxy Note 9 kommer rett etter to telefoner som ikke kan sies å ha vært innertiere for selskapet. Kan Note 9 bedre inntrykket?

Forstå meg rett; både Galaxy S9 og Note 8 var knallgode telefoner, men med ekstremt høye prislapper og omtrent samme design som S8-telefonene har det vært vel så fornuftig å gå for forrige utgave etter at prisene har falt enn å kjøpe nyeste modell.

Men det er heldigvis langt større grunn til å vurdere Galaxy Note 9 enn det kanskje var med forgjengerne.

For det første får du den fordelen vi har vært vant til å få i Note-modellene her. Den er nemlig utstyrt med et vesentlig større batteri enn neste telefon i Galaxy-utvalget. De 4000 mAh-ene i Galaxy Note 9 holder lenger enn de 3500 mAh-ene i S9+ eller de 3300 mAh-ene i Galaxy Note 8. Du skal bruke den nye Noten svært hardt for å tømme tanken i løpet av én dag. For mange vil den nok vare nærmere to dager.

Dette er et sammendrag. Les hele testen og se flere bilder av telefonen på side 2 »

Større skjerm, bedre batteri og stereolyd

At mobilen har krympet ørlite grann samtidig som skjermstørrelsen har økt er også en fordel. Og siden det er Samsung snakker vi også om en av markedets aller beste mobilskjermer her - Super AMOLED-skjermene de bruker i mobilene sine gir voldsom kontrast og svært god lysstyrke.

Så kan vi legge til at hodetelefonkontakten fortsatt er med her, og det samme er et par greit kompetente ørepropper. Legger du hodetelefonene igjen hjemme kan Note 9 stille med kraftig lyd i stereohøyttalerne, slik at litt serietitting på hotellrommet burde gå helt fint.

Til tross for at hele telefonen har blitt bedre på de fleste områder i nyeste generasjon er det fortsatt den digitale S-pennen som er stjernen her. Den gjør det enkelt å skrible eller tegne presist på skjermen. Det er fortsatt like behagelig å tegne med Galaxy Note 9 som med forrige generasjon. Det betyr at presisjonen er god og responsen rask. Men som for alle Note-telefonene er pennen også her litt i minste laget for store bjørnelabber.

Pennen er fjernkontroll

Fingerleseren er fortsatt på baksiden, men den er flyttet ned under kameraet, i motsetning til på fjorårets Note 8. Det er en stor forbedring, siden du slipper å fingre til kameralinsen når du prøver å åpne telefonen.

Årets nyhet på pennefronten er at den har fått Bluetooth og fungerer som fjernkontroll på inntil ti meters avstand. Når pennen er fulladet holder den i det som kommer først av 200 klikk eller en halvtimes bruk. Du kan altså ikke regne med å holde helaftens Powerpoint-presentasjoner på én lading, men har du 40 sekunders pause hvert 25. minutt burde du klare deg fint også for lengre seanser.

Dette i kombinasjon med muligheten til å koble storskjermen eller projektoren rett til telefonen med en enkel kabel gjør at du som presenterer i møter nå og da kanskje har en litt uventet alliert i Note 9.

Galaxy Note 9 treffer på de fleste områder i år. Konkurransen mellom toppmobilene er så jevn at den ikke er best på så mange punkter. Men kombinasjonen av egenskaper en Note 9 byr på er ganske heftig.

Like god til jobb som til latskap

Grunnleggende har den flott design, der fingerleseren endelig har kommet seg på «riktig» plass, altså under kameraet. Den er vanntett, rask og funksjonsrik. Den har markedets beste skjerm, og har endelig fått stereohøyttalere slik at du tåler å glemme hodetelefonene. Kameraet er meget godt, det også. Og den har skjulte superkrefter på møterommet. Alt dette er før vi nevner at den er god til å skrive eller tegne på.

På mange måter gir Galaxy Note 9 den samme følelsen som Apples iPad Pro-nettbrett gjør. Den er en god kompanjong enten du skal jobbe og være effektiv, eller gjøre det stikk motsatte og kose deg med spill, film og underholdning.

10 000 er fortsatt mye penger å betale for en telefon. Men i år byr Galaxy Note 9 på svært gode grunner til å vurdere akkurat det.

Dette er et sammendrag. Les hele testen og se testbilder fra telefonen på side 2 »

PS! I noen av forsalgstilbudene selges versjonen med 512 gigabyte til en pris som nærmer seg 128 gigabyte-utgaven. Har du for eksempel Telenor fra før kan du kjøpe den heftigste utgaven til 10 600 kroner.

PS2! Samsung er kjent med treghetene i den virtuelle hjem-knappen, og det kommer en oppdatering som utbedrer denne.

Huawei Mate 10 Pro
Stor mobil, liten pris

Huawei Mate 10 Pro

fra 8280:-

Om du først og fremst vil ha batteritid og flott design er Huaweis Mate 10 Pro svært mye mobil for pengene for tiden. Til 5500 er den ikke blant de billigste, men så startet også denne på rundt 8000 kroner da den kom for snart ett år siden. Telefonen skårer først og fremst høyt på brukeropplevelse og batteritid, mens faktorer som ålreit kamera og lynrask kabellading hjelper enda litt på inntrykket. Men trådløs lading får du ikke, og vil du ha et kamera som er tydelig bedre enn Note 9 har må du over på P20 Pro-modellen i stedet.

Huawei P20 Pro Dual SIM
Det beste mobilkameraet

Huawei P20 Pro Dual SIM

Huaweis P20 Pro overrasket mange da den nye telefonen plutselig overgikk Samsung på kamerafronten. Her kan du nemlig fotografere lange eksponeringer uten å trenge å tenke på stativ. Dermed kan du få fornuftige bilder ut av telefonen også når det er nesten helt mørkt. Ved siden av det har den like stort batteri som Note 9, og varer lenge på hver lading. Vanntett er den også. Men trådløs lading får du ikke, og hvis du misliker skjermhakket øverst er kanskje Samsungs designvri med tynne rammer oppe og nede mer for deg.

Samsung Galaxy S9 Plus SM-G965F 64GB
For deg som ikke trenger penn

Samsung Galaxy S9 Plus SM-G965F 64GB

fra 5519:-

Hvis du vil ha en Samsung med alt, men ikke synes pennen er så viktig, kan du spare noen tusenlapper på å gå ned til S9 eller S9+ i stedet. Her får du de fleste av de andre gode egenskapene i Note 9, inkludert kameraet, den supre skjermen og en vanntett telefon. Maskinvaren under skjermen er for det meste lik mellom telefonene, så med unntak for litt mindre RAM enn i den heftigste Note 9-modellen og halv mengde lagringsplass er ytelse og brukeropplevelse den samme.

Samsung Galaxy Note 9
9.5
Imponerende

Samsung Galaxy Note 9

sitatTotalpakken som er Galaxy Note 9 er svært vanskelig å slå.

Fordeler

 • +
  Laaang batteritid
 • +
  Meget bra kamera
 • +
  Fantastisk skjerm
 • +
  Gode mengder lagring i begge utgaver
 • +
  Rask og god i bruk
 • +
  Nyttig fjernstyringsfunksjon i S-pen
 • +
  God å skrive eller tegne på
 • +
  Stereolyd i front
 • +
  Trådløs lading
 • +
  Fingerleser flyttet bort fra kamera

Ting å tenke på

 • En og annen treghet
 • Bixby-knappen er fortsatt ikke nyttig
 • Kort batteritid på S-pen som fjernkontroll
 • Smart Scan-ansiktslåsen er ikke like smidig som FaceID
annonse
Samsung Galaxy Note 9 SM-N960F/DS Dual SIM 6GB RAM 128GBI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Ikke på lager

Hele testen av Galaxy Note 9

Enten du trenger pennen eller ikke er Samsungs Galaxy Note-serie en spennende rekke telefoner. De har som regel fullt opp av alle teknologiene Samsung jobber med for tiden. I fjor var et unntak, der telefonen var svakere på noen områder enn beste Galaxy S.

I år er det igjen noe å vinne på å gå for toppmodellen - men hvor mye?

Som vanlig ser vi et lite dropp i pris for modellene som allerede er på markedet når nye kommer til. Så et spørsmål som hører med for deg som skal velge blant de ypperste telefonene i markedet er hvor mye du kan spare på å gå for nest best. Ser vi til Note 8 kan den nå kjøpes fra rundt 6800 kroner om du velger billigste butikk. Det skal jo litt til å forsvare en prisforskjell på 3200 kroner.

La oss begynne med å se på hva du får i en Galaxy Note 9 sammenliknet med Galaxy Note 8 eller Galaxy S9, som er de viktigste modellene fra Samsung:

Galaxy Note 8Galaxy S9+Galaxy Note 9
Skjerm---
TypeSuper AMOLEDSuper AMOLEDSuper AMOLED
Størrelse6,3 tommer6,2 tommer6,4 tommer
Oppløsning2960 x 1440 piksler2960 x 1440 piksler2960 x 1440 piksler
Mål16,25 x 7,48 x 0,86 cm15,81 x 7,38 x 0,85 cm16,19 x 7,64 x 0,88 cm
---
Maskinvare---
ProsessorExynos 8895 OctaExynos 9810 OctaExynos 9810 Octa
Kjerner888
GPUMali G71 MP20Mali G72 MP18Mali G72 MP18
RAM6 GB6 GB6 / 8 GB
Lagring64 / 256 GB64 / 256 GB128 / 512 GB
---
Kamera---
Oppløsning12 MP (PDAF + DP)+ 12 MP12 MP (PDAF + DP)+ 12 MP12 MP (PDAF + DP) + 12 MP
StabilisertOptisk, beggeOptisk, beggeOptisk, begge
Glassf/1.7f/1.5 & f/2.4 (variabel)f/1.5 & f/2.4 (variabel)
Selfie8 MP, f/1.78 MP, f/1.78 MP, f/1.7
---
D. pennS-penByttS-pen m. Bluetooth
---
Batteri3300 mAh3500 mAh4000 mAh
Pris fra 6800 kroner7100 kroner9990 kroner

Alle disse tre telefonene representerer det ypperste av mobilteknologi fra Samsung, men samtlige møter hard konkurranse i markedet. Spesielt fra konkurrenten Huawei som har levert et kamera i sin P20 Pro-modell som er heftigere enn det du får i Galaxy S9+. Det er akkurat det samme kameraet som har blitt med i Note 9, og dermed endrer ikke den på stort hvis du vil ha det beste mobilkameraet.

Men det faktum at telefonen er bittelitt mindre enn fjorårets Note 8, samtidig som skjermen har økt i størrelse til 6,4 tommer, gjør faktisk en del forskjell. Note 9 er litt tykkere, samtidig som den er mindre i høyde og bredde. Den føles likevel tynnere enn sin forgjenger, fordi den har litt smalere og skråskårne metallrammer på siden.

Batteri som varer og varer

Galaxy Note 9 er den så langt siste av Samsungs heftigste modeller. Den har svært mye til felles med Galaxy S9-serien, men i år skrur den volumet noen ekstra knepp opp over det hele.

Og det store batteriet som er bygget inn gjør også en viktig forskjell.

Samsung sier selv at batteriet skal holde én hel dag, men fasit er nok nærmere halvannen. To hvis du er forsiktig med bruken og ikke skrur på skjermen så veldig mange ganger i timen.

Det at 0 prosent-skrekken holder seg på forholdsvis trygg avstand er én av nye Notes beste egenskaper. Note-telefonene har alltid vært gode på dette, men i forrige generasjon krympet batteriet sammenliknet med tidligere Note-versjoner og også største Galaxy S-modell. Med Note 9 innfris denne forventningen igjen.

Samtidig har også Huawei stukket av med denne enkle veien til mobilkjøpernes hjerter; både P20 Pro og Mate 10 Pro har batterier på 4000 mAh som holder liv i telefonene lenge.

Fantastisk skjerm

Samsungs Super AMOLED-skjermer blir nær konsekvent kåret til markedets beste mobilskjerm umiddelbart etter slipp. I år er intet unntak; både Google og Displaymate har fremhevet dette som markedets beste skjerm.

Noen ting får Samsung kritikk for å gjenta for ofte. Super AMOLED-skjermene som pryder nær sagt alle toppmodeller fra selskapet er ikke blant disse tingene.

Tvert om; Samsung-skjermene kåres rutinemessig til å være de beste mobilskjermene på markedet. Rett etter årets lansering var det Google og Youtube som gjorde ære på Note 9, og i og for seg hele resten av galakseballetten fra Korea, med en liste over de beste Youtube-telefonene, før Displaymate også meldte seg og kåret Note 9-skjermen til markedets beste mobilskjerm.

Og det er med god grunn. HDR-funksjonen i Samsungs OLED-skjermer lyser opp godt rundt skjermen. Telefonene har skyhøy oppløsning i mobilsammenheng - de er kun overgått av Sonys 4K-mobiler.

Både skarphet, kontrast og oppløsning gjør at det er en fryd å titte på film eller hvilket som helst innhold på Note 9-skjermen. Men noen stor forskjell på Note 9 og siste års Samsung-toppmodeller vil du imidlertid neppe se - de er omtrent like gode.

Stereolyd

Den blå utgaven kommer med tilhørende gul penn. I Norge kommer bare den blå og den svarte utgaven. I hvert fall i første omgang; Samsung har en tendens til å øke på fargeutvalget gjennom modellenes levetid.

En svært velkommen endring i Note 9 er at telefonen nå også har to høyttalere til å spille musikk når du ikke hører på med hodetelefoner. Med det har den blitt blant de beste å se film på hvis hodetelefonene ligger hjemme. Denne telefonen kan bråke omtrent like mye som en Galaxy S9, eller en iPhone X, for den saks skyld.

Skulle du ikke ha glemt hodetelefonene hjemme setter du kanskje pris på at hodetelefonkontakten fortsatt er med her. Og Samsung er fortsatt flinkest i klassen på å inkludere en mengde funksjoner med denne kontakten.

Dolby Atmos for hodetelefoner er med, for eksempel, og det samme er en rekke ulike lydprofiler. Noen av dem som egne valg, så som Rørforsterker Pro-modusen og Konsertsal-modusen. Full brukerstyrt equalizer hører dessuten til.

Ulik hørsel på ett av ørene? Ikkeno problem! Adapt Sound lar deg ta en kjapp hørselstest underveis, og tilpasser lyden til akkurat dine ører.

På toppen av det hele er øreproppene Samsung legger ved i esken ganske gode.

I den grad noe mangler her er det den kraftige forsterkeren som bor i LGs nyere produkter. Disse kan drive et langt større utvalg hodetelefoner enn Samsungs mobiler kan, rett og slett fordi det er mer krefter i hodetelefonkontakten.

Hvis du uansett bruker trådløs lyd er Samsung blant de beste på denne biten også. Muligheten til å styre applyd til enten kablet eller trådløs tilkobling kan være praktisk, og å koble til to samtidige hodetelefoner har også sine gode formål.

Med både skjerm og lyd grundig ivaretatt kan vi ikke si annet enn at Note 9 er en underholder av rang.

Fra venstre: Galaxy Note 8, Galaxy Note 9, Galaxy S9+ og Galaxy S9.

Trådløs S-pen?

Den digitale pennen som hører med til Galaxy Note-modellene er med her også. Men det har skjedd én viktig endring siden sist. Denne gangen er det Bluetooth bygget inn i pennen. Det gir den en del nye muligheter - spesielt til fjernstyring av telefonen.

På den ene siden kan du for eksempel ta selfier og bilder med pennen som fjernkontroll. Kanskje spesielt nyttig hvis du har et stativ eller et sted å sette fra deg telefonen på. Men det jeg mistenker virkelig kan selge Galaxy Noter for Samsung er muligheten til å bruke pennen til å fjernstyre Powerpoint-presentasjonen i møterom.

Ekstra aktuelt blir det når du kan koble telefonen til projektor eller skjerm gjennom en liten kabel. Du kan riktignok ikke bruke hvilken som helst kabel, men må kjøpe en av Samsungs egne DeX-kabler for å bruke løsningen. DeX-stasjonene som før var nødvendige for løsningen er ikke lenger obligatoriske, med mindre du trenger absolutt maks oppløsning ut til skjermen fra telefonen.

Oppdatert: Du kan bruke hvilken som helst USB-C-kabel for å koble Note 9 til storskjermen. Ved siden av Huaweis siste toppmodeller er Note 9 den eneste telefonen så langt som har fått til å drive en Asus ZenScreen.

Eneste større usikkerhetsmoment her er om brukstiden for pennen som fjernkontroll er god nok. Den lille kondensatoren inni skal klare seg i 30 minutter eller 200 klikk - det som kommer først. Det betyr at presentasjonen helst ikke bør være lenger enn 20-25 minutter for at du skal være helt sikker på å komme helskinnet gjennom den.

Det sagt; siden det er en kondensator som driver S-pennen lades den på fattige 40 sekunder. Så om du skal holde på lenge kan det være tilstrekkelig å dele presentasjonen inn i en første og annen akt, med en lynrask kaffepause midt på.

Sammenliknet med å trekke på en PC og en eller annen halvsær fjernstyringsdings med Logitech-logo og laserpeker er imidlertid dette en langt enklere løsning å dra på.

Tegning og notering på Note 9

Notater rett på skjermen fungerer som en slags digital Post It-lapp. Løsningen er enkel og god. Hvis du vil utfolde deg kunstnerisk kan du prøve PenUp-appen som følger med. I tillegg til Samsungs egne apper for tegning og notering finnes det innhold på Google Play som støtter pennebruk.

Samsung sier selv at greit over 60 prosent av Note-kjøpere handler den på grunn av den digitale pennen. Og hvis du er én av dem som liker å skrible for hånd på Note-skjermen får du akkurat det du er vant til i Note 9.

Pennen føles presis og fin å bruke, og trykket du legger på reflekterer godt hvor tykk streken på skjermen blir. Noen stor forsinkelse er det heller ikke å snakke om her; hvis du skraverer i sikksakk bortetter kan du se at opptegningen av og til er på forrige sikk eller sakk, og ikke den inneværende. Men så går det også fort frem og tilbake på skjermen.

I vanlig tegning og notering følger skjermstreken presist og raskt etter pennen.

Den myke tuppen på S-pen gjør dessuten at den gir akkurat passe motstand mot skjermen og faktisk føles betydelig mer som et skikkelig skriveredskap enn de tidligste variantene av slik teknologi.

Tar du ut pennen av den lille garasjen nederst på telefonen mens den er låst kan du lage skjermnotater rett på låseskjermen. Det fungerer omtrent som mobilverdens post-it-lapp.

Det ene her som bryter litt med totalinntrykket ville vært svært vanskelig å rette på; selve pennestørrelsen er i minste laget. Sammenliknet med en vanlig penn eller en blyant, snakker vi om rundt en tredel av størrelsen. Dermed ligger ikke S-pennen like godt i store labber som mer analoge akustiske gammeldagse løsninger.

Ytelse i praktisk bruk

Menyene er for det aller meste kjappe og gode, men noen få tilfeller av hikke observerer vi. Blant annet hender det seg hjemknappen henter frem Google-søk når man egentlig bare vil til hjem-skjermen. Det skjer heldigvis ikke ofte.

Meningene er delte om Samsung Experience, menysystemet Samsung bruker på telefonene sine. Noen mener det er tregt og fullt av knapper og funksjoner de ikke trenger, mens for andre er menysystemet en viktig del av årsaken til at de velger Samsung.

Menyene i Galaxy Note 9 er som forventet ganske kjappe. Tross alt er dette på mange vis Galaxy S9 på nytt igjen, siden maskinvaren som driver telefonen er den samme.

Designmessig har det nesten ikke skjedd noe med disse menyene siden vårt forrige møte med dem. Her er det stadig fargerike applogoer, appskuff du sveiper opp eller ned for å komme deg til og et felt nederst på telefonen som du kan trykke hardt på for å komme tilbake til hjemmeskjermene.

En og annen irriterende liten treghet dukker av og til opp i Note 9-land. Spesielt er det den nevnte løsningen med hjem-knappen som noen ganger forveksler et trykk med et langt hold, og dermed prøver å åpne Googles skjermsøk i stedet.

Det er grunn til å mistenke at programvaren får seg et siste lite løft før telefonen havner i faktiske kjøperhender den 24. august.

Samsung har de siste par mobilslippene sine økt mengden lagringsplass du kan forvente. I forrige omgang var det 64 gigabyte som var standardstørrelse for Note 8 og S9. Nå er det altså 128 gigabyte som er innstegsstørrelsen. Her har flere av konkurrentene dratt på i det siste, så Samsung er ikke unike på å tilby mye lagringsplass - men blant telefonene med mye lagring på markedet er det relativt få som også støtter minnekort, slik Galaxy Note 9 gjør.

Menyene i Note 9 er kjappe og gode. Her er ekstra funksjonalitet for pennen så som PenUp og pennesnarveiene som åpner seg på skjermen. AR Emoji lar deg lage en animert utgave av deg selv til å sende i meldinger.

Målt ytelse

Den målte ytelsen er akkurat like god som i Galaxy S9. Med samme prosessor, samme type RAM og samme oppløsning i skjermen er det ikke veldig overraskende at resultatene blir så like. I noen fall kan største utgave Note 9 være mer fremtidssikker med sine 8 gigabyte RAM, men i daglig bruk burde ikke ytelsen påvirkes nevneverdig. Store mengder RAM er først og fremst nyttig når mye foregår samtidig og du veksler mellom mange tunge apper.

Går du for varianten med 8 gigabyte RAM får du også 512 gigabyte lagring som kan kombineres med minnekort på enda 512 gigabyte. Akkurat hvor mange som trenger 1 TB lagringsplass er uvisst, men følelsen av å aldri gå tom for plass kan være verdt å betale for, selv om du muligens ikke fyller helt opp. Skal du det må du for eksempel trekke på en vanvittig mengde medieinnhold ved siden av å skyte litt 4K-video med kameraet.

Ett av de beste mobilkameraene

Samsung har alltid vært gode på mobilkamera. Det er spesielt i måten mobilen velger riktig fokus og eksponering Galaxy-toppmodellene har vært grisegode. Galaxy Note 9 har den samme kamerariggen på baksiden som S9+ skilter med. Det betyr at den kan regulere blenderåpningen mellom f/1.5 og f/2.4 avhengig av hvor mye lys du har til rådighet. Ved f/1.5 slipper kameraet inn mer lys, men kvitterer med et magrere fokusområde. Ved f/2.4 blir alt skarpere, men mørkere.

Eksponering og godt fokus er blant Samsungs styrker. Vi opplever sjelden utvasket himmel eller helt mørk bakke med Samsungs kamera.

Sånn i utgangspunktet i hvert fall. Men hverken med Galaxy S9 eller Galaxy Note 9 er forskjellen så veldig merkbar. Det er kjekt å ha, fordi alle monner drar, som det heter, men nødvendig er det neppe.

Det som er hakket kjekkere er at Samsung har fysisk stabilisert både hovedkamera og ekstrakamera, slik at også zoom-funksjonen fungerer ned i litt mørkere tilstander enn for mobiler flest. Det er vanlig å bytte ut den optiske zoomen med digital zoom om det blir for mørkt - det gjør også Note 9, men den klarer seg ofte med mindre lys enn konkurrentene gjør.

Alt i alt; Note 9 tar knallgode bilder på dagtid, og blant de beste bildene fra noen mobiltelefon når mørket faller på. Samtidig er fotografering i mørket paradegrenen for Huawei P20 Pro, og den slås ikke av Note 9 heller.

Galaxy Note 9 har imidlertid fått automatiske fotoprogrammer slik Huawei har i sine nyeste modeller. Løsningen fungerer meget godt, og er kanskje hakket mindre aggressiv på å gjenkjenne motiver enn Huaweis. P20 Pro begynner ganske fort å gjette, og gjetter av og til galt, noe Samsung sjeldnere gjør.

Samsung Galaxy Note 9
9.5
Imponerende

Samsung Galaxy Note 9

sitatTotalpakken som er Galaxy Note 9 er svært vanskelig å slå.

Fordeler

 • +
  Laaang batteritid
 • +
  Meget bra kamera
 • +
  Fantastisk skjerm
 • +
  Gode mengder lagring i begge utgaver
 • +
  Rask og god i bruk
 • +
  Nyttig fjernstyringsfunksjon i S-pen
 • +
  God å skrive eller tegne på
 • +
  Stereolyd i front
 • +
  Trådløs lading
 • +
  Fingerleser flyttet bort fra kamera

Ting å tenke på

 • En og annen treghet
 • Bixby-knappen er fortsatt ikke nyttig
 • Kort batteritid på S-pen som fjernkontroll
 • Smart Scan-ansiktslåsen er ikke like smidig som FaceID
annonse
Samsung Galaxy Note 9 SM-N960F/DS Dual SIM 6GB RAM 128GBI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Ikke på lager
annonse