Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSamsung Galaxy Note 9

Galaxy Note er tilbake i toppform

Samsungs råeste byr på mer av alt.

Introduksjon til Galaxy Note 9

Samsungs nye Galaxy Note 9 kommer rett etter to telefoner som ikke kan sies å ha vært innertiere for selskapet. Kan Note 9 bedre inntrykket?

Forstå meg rett; både Galaxy S9 og Note 8 var knallgode telefoner, men med ekstremt høye prislapper og omtrent samme design som S8-telefonene har det vært vel så fornuftig å gå for forrige utgave etter at prisene har falt enn å kjøpe nyeste modell.

Men det er heldigvis langt større grunn til å vurdere Galaxy Note 9 enn det kanskje var med forgjengerne.

For det første får du den fordelen vi har vært vant til å få i Note-modellene her. Den er nemlig utstyrt med et vesentlig større batteri enn neste telefon i Galaxy-utvalget. De 4000 mAh-ene i Galaxy Note 9 holder lenger enn de 3500 mAh-ene i S9+ eller de 3300 mAh-ene i Galaxy Note 8. Du skal bruke den nye Noten svært hardt for å tømme tanken i løpet av én dag. For mange vil den nok vare nærmere to dager.

Dette er et sammendrag. Les hele testen og se flere bilder av telefonen på side 2 »

Større skjerm, bedre batteri og stereolyd

At mobilen har krympet ørlite grann samtidig som skjermstørrelsen har økt er også en fordel. Og siden det er Samsung snakker vi også om en av markedets aller beste mobilskjermer her - Super AMOLED-skjermene de bruker i mobilene sine gir voldsom kontrast og svært god lysstyrke.

Så kan vi legge til at hodetelefonkontakten fortsatt er med her, og det samme er et par greit kompetente ørepropper. Legger du hodetelefonene igjen hjemme kan Note 9 stille med kraftig lyd i stereohøyttalerne, slik at litt serietitting på hotellrommet burde gå helt fint.

Til tross for at hele telefonen har blitt bedre på de fleste områder i nyeste generasjon er det fortsatt den digitale S-pennen som er stjernen her. Den gjør det enkelt å skrible eller tegne presist på skjermen. Det er fortsatt like behagelig å tegne med Galaxy Note 9 som med forrige generasjon. Det betyr at presisjonen er god og responsen rask. Men som for alle Note-telefonene er pennen også her litt i minste laget for store bjørnelabber.

Pennen er fjernkontroll

Fingerleseren er fortsatt på baksiden, men den er flyttet ned under kameraet, i motsetning til på fjorårets Note 8. Det er en stor forbedring, siden du slipper å fingre til kameralinsen når du prøver å åpne telefonen.

Årets nyhet på pennefronten er at den har fått Bluetooth og fungerer som fjernkontroll på inntil ti meters avstand. Når pennen er fulladet holder den i det som kommer først av 200 klikk eller en halvtimes bruk. Du kan altså ikke regne med å holde helaftens Powerpoint-presentasjoner på én lading, men har du 40 sekunders pause hvert 25. minutt burde du klare deg fint også for lengre seanser.

Dette i kombinasjon med muligheten til å koble storskjermen eller projektoren rett til telefonen med en enkel kabel gjør at du som presenterer i møter nå og da kanskje har en litt uventet alliert i Note 9.

Galaxy Note 9 treffer på de fleste områder i år. Konkurransen mellom toppmobilene er så jevn at den ikke er best på så mange punkter. Men kombinasjonen av egenskaper en Note 9 byr på er ganske heftig.

Like god til jobb som til latskap

Grunnleggende har den flott design, der fingerleseren endelig har kommet seg på «riktig» plass, altså under kameraet. Den er vanntett, rask og funksjonsrik. Den har markedets beste skjerm, og har endelig fått stereohøyttalere slik at du tåler å glemme hodetelefonene. Kameraet er meget godt, det også. Og den har skjulte superkrefter på møterommet. Alt dette er før vi nevner at den er god til å skrive eller tegne på.

På mange måter gir Galaxy Note 9 den samme følelsen som Apples iPad Pro-nettbrett gjør. Den er en god kompanjong enten du skal jobbe og være effektiv, eller gjøre det stikk motsatte og kose deg med spill, film og underholdning.

10 000 er fortsatt mye penger å betale for en telefon. Men i år byr Galaxy Note 9 på svært gode grunner til å vurdere akkurat det.

Dette er et sammendrag. Les hele testen og se testbilder fra telefonen på side 2 »

PS! I noen av forsalgstilbudene selges versjonen med 512 gigabyte til en pris som nærmer seg 128 gigabyte-utgaven. Har du for eksempel Telenor fra før kan du kjøpe den heftigste utgaven til 10 600 kroner.

PS2! Samsung er kjent med treghetene i den virtuelle hjem-knappen, og det kommer en oppdatering som utbedrer denne.

Huawei Mate 10 Pro
Stor mobil, liten pris

Huawei Mate 10 Pro

fra 8037:-

Om du først og fremst vil ha batteritid og flott design er Huaweis Mate 10 Pro svært mye mobil for pengene for tiden. Til 5500 er den ikke blant de billigste, men så startet også denne på rundt 8000 kroner da den kom for snart ett år siden. Telefonen skårer først og fremst høyt på brukeropplevelse og batteritid, mens faktorer som ålreit kamera og lynrask kabellading hjelper enda litt på inntrykket. Men trådløs lading får du ikke, og vil du ha et kamera som er tydelig bedre enn Note 9 har må du over på P20 Pro-modellen i stedet.

Huawei P20 Pro Dual SIM
Det beste mobilkameraet

Huawei P20 Pro Dual SIM

Huaweis P20 Pro overrasket mange da den nye telefonen plutselig overgikk Samsung på kamerafronten. Her kan du nemlig fotografere lange eksponeringer uten å trenge å tenke på stativ. Dermed kan du få fornuftige bilder ut av telefonen også når det er nesten helt mørkt. Ved siden av det har den like stort batteri som Note 9, og varer lenge på hver lading. Vanntett er den også. Men trådløs lading får du ikke, og hvis du misliker skjermhakket øverst er kanskje Samsungs designvri med tynne rammer oppe og nede mer for deg.

Samsung Galaxy S9 Plus SM-G965F 64GB
For deg som ikke trenger penn

Samsung Galaxy S9 Plus SM-G965F 64GB

fra 5449:-

Hvis du vil ha en Samsung med alt, men ikke synes pennen er så viktig, kan du spare noen tusenlapper på å gå ned til S9 eller S9+ i stedet. Her får du de fleste av de andre gode egenskapene i Note 9, inkludert kameraet, den supre skjermen og en vanntett telefon. Maskinvaren under skjermen er for det meste lik mellom telefonene, så med unntak for litt mindre RAM enn i den heftigste Note 9-modellen og halv mengde lagringsplass er ytelse og brukeropplevelse den samme.

Samsung Galaxy Note 9
9.5
Imponerende

Samsung Galaxy Note 9

sitat"Totalpakken som er Galaxy Note 9 er svært vanskelig å slå."

Fordeler

 • Krysse av
  Laaang batteritid
 • Krysse av
  Meget bra kamera
 • Krysse av
  Fantastisk skjerm
 • Krysse av
  Gode mengder lagring i begge utgaver
 • Krysse av
  Rask og god i bruk
 • Krysse av
  Nyttig fjernstyringsfunksjon i S-pen
 • Krysse av
  God å skrive eller tegne på
 • Krysse av
  Stereolyd i front
 • Krysse av
  Trådløs lading
 • Krysse av
  Fingerleser flyttet bort fra kamera

Ting å tenke på

 • Bytt
  En og annen treghet
 • Bytt
  Bixby-knappen er fortsatt ikke nyttig
 • Bytt
  Kort batteritid på S-pen som fjernkontroll
 • Bytt
  Smart Scan-ansiktslåsen er ikke like smidig som FaceID
annonse
Samsung Galaxy Note 9 SM-N960F/DS Dual SIM 6GB RAM 128GBI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Ikke på lager