Nyhet

Hjemknappen er død: Her er Apples nye «billig»-mobil – iPhone Xr

Video

Ryktebørsen hadde rett – Apple lanserte tre nye iPhoner i kveld.

Den billigste av dem har fått navnet iPhone XR (ikke iPhone XC som mange trodde), og skiller seg fra de to dyrere XS-modellene på et par måter.

De mest åpenbare forskjellene er størrelsen og skjermen. Man skulle kanskje tro at den billigste varianten også var den minste, men iPhone XR havner midt mellom sine to brødre, men en skjerm på 6,1 tommer. Større enn iPhone XS' 5,8 tommer, men mindre enn den gigantiske 6,5-tommers skjermen på iPhone XS Max.

Skjermen skiller seg også ut fordi den bruker et LCD-panel i stedet for OLED-panel. OLED-panel gir rikere farger og dypere svartnivå, men koster også mer å lage.

Les om de andre produktene Apple slapp:

3D Touch er borte

Slik ser iPhone Xr ut ved siden av en iPhone 8 Plus.

Det er ikke bare skjermen Apple har spart inn litt penger. De har også valgt å fjerne 3D Touch-funksjonaliteten vi kjenner fra tidligere iPhoner. Dette har vært i samtlige iPhone-modeller siden iPhone 6s, og har vært en hendig måte å komme til ekstra menyer og navigere mellom apper.

Dette er borte i iPhone XR. En fordel ved det hele er nok at mobilen blir litt lettere og tynnere, men litt synd er det jo at den mister en funksjon fra tidligere modeller.

I stedet har mobilen fått «Haptic Touch». Nøyaktig hva dette er ble ikke så godt forklart fra scenen, men noe sier oss at det er en programvareløsning på det som tidligere har vært en maskinvarespesifikk funksjon. Nøyaktig hvordan dette vil fungere i praksis får vi forhåpentligvis sett nærmere på i sniktitten vår, eller eventuelt senere når vi får testet mobilen.

Oppgradert innmat

iPhone Xr er betydelig større enn iPhone 8.

Akkurat som iPhone XS og XS Max har den billigere iPhone XR fått Apples nyeste prosessorbrikke på innsiden: A12. Den er raskere og mer batterivennlig enn forgjengeren, og kombinert med iOS 12 som er rett rundt hjørnet, har vi høye forventninger til batteritiden.

Her kan du lese om alt nytt som kommer i iOS 12 »

iPhone Xr kommer i seks forskjellige farger og kroppen er laget av aluminium.

De norske prisene er som følger:

  • iPhone Xr 64 GB: 8690 kroner
  • iPhone Xr 128 GB: 9290 kroner
  • iPhone Xr 256 GB: 10 490 kroner

Se hva som kommer ut av iPhone-en

Les også
Nå tjener Apple enda mer når du handler av dem
Les også
Dette står r-en i iPhone Xr for
Les også
Dette tror vi Apple lanserer
Les også
Apples kommende «billigmobil» heter angivelig iPhone XC
Les også
9to5Mac: Slik ser nye iPhone ut
Les også
Er dette den mest skamløse iPhone-kopien til nå?
annonse