Til hovedinnhold

Airpods blir trolig oppdatert med støykansellering og pulsmåling

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
Anders Brattensborg Smedsrud

Ingen øreplugger er vel mer omdiskutert enn Apples AirPods, og snart halvannet år etter lanseringen virker folk fortsatt å være delt i synet på om de er stilige eller om du som bærer dem ser helt snål ut. Det er likevel ikke til å stille under en stol at de er svært innovative i bruk og byr på en rekke smarte løsninger for iPhone-folket, og nå går altså ryktene om at en etterfølger er på vei.

AirPods 2 neste år

«AirPods 2» kan nemlig slippes av Apple til neste år. Det melder i alle fall amerikanske Bloomberg etter å ha snakket med kilder «med kjennskap til området».

En av kildene hevder neste generasjon AirPods vil bli både vannavstøtende og få aktiv støykansellering.

Du skal imidlertid ikke kunne legge ut på svømmetur med dem (noe som uansett ikke er anbefalt med tanke på hvor små og lette de er å miste!), men de skal stå imot regn og for eksempel svette fra trening.

Utover dette skal Apple visstnok arbeide med å øke avstanden AirPodsene kan motta signal fra iPhone, slik at du kan bevege seg lenger unna telefonen uten at musikken eller samtalen kuttes.

På tegnebordet ligger angivelig også planer om å legge inn biometriske sensorer i nye AirPods, slik at de eksempelvis kan knyttes opp mot Apples Health Kit og overvåke pulsen din mens du er i aktivitet.

Med så mange ryktede nyheter blir det spennende å se om i alle fall et par av dem viser seg å stemme. Det ventes uansett at etterfølgerne til dagens AirPods blir dyrere enn dagens versjon som koster omtrent 1600 kroner.

Trådløs lading

Som om ikke dette var nok siterer den asiatiske finansavisen Nikkei en anonym kilde på at Apple jobber med å få på plass muligheten for at iPhone 8- og iPhone X-eiere kan lade telefonene sine trådløst fra etuiet til en kommende versjon av AirPods. Dette skal gå til ved at Apple integrerer sin Trådløse ladefunksjon, AirPower, i AirPods-etuiet.

Kilden mener dette nye produktet kan bli tilgjengelig allerede mot slutten av året, men understreker at tidsrammen kan endre seg.

Apple har ifølge Nikkei tidligere fortalt at de jobber med et etui for AirPods som kan lade øreproppene trådløst, så at de nå tar denne ideen et steg videre høres kanskje ikke så fjernt ut. Dagens AirPods og iPhone-modeller må alle lades over Apples proprietære Lightning-kontakt.

Vi visste ikke helt hva vi syntes om designet:
Les testen vår av Apple AirPods her »

(Kilder: Bloomberg, Nikkei)

annonse