Til hovedinnhold

Apple: - Det er helt umulig å hente ut data fra låste iPhone-telefoner

Myndighetene ville tvinge Apple til å hjelpe dem med å åpne en beslaglagt telefon.

Hadrian/Shutterstock.com

Sikkerhet- og krypteringsteknologien blir stadig bedre, og det er det ikke alle som setter like stor pris på. Nettstedet VentureBeat melder nå om et nytt tilfelle hvor amerikanske myndigheter ville tvinge Apple til å gi dem tilgang til en beslaglagt, låst iPhone.

Det saken handler om er at en dommer i byen New York nylig vurderte en sak hvor det amerikanske justisdepartementet hadde levert inn en forespørsel om å få Apple til å hente ut informasjon fra en iPhone-telefon, trolig i forbindelse med en kriminalsak.

- Umulig med iOS 8 eller nyere

I den anledning hadde dommeren hentet inn en representant for Apple, som fortalte dommeren at de har tekniske ressurser til å hente ut data fra eldre enheter, men ikke fra låste enheter med operativsystemet iOS 8 eller nyere.

På låste iPhone-telefoner med iOS 8 eller nyere skal det være klin umulig å hente ut data, ifølge Apple. Foto: Yeamake/Shutterstock.com

Dette kommer av at selskapet lanserte en ny og mer avansert krypteringsteknologi sammen med lanseringen av iPhone 6 i fjor, som skal gjøre det helt umulig, også for Apple selv, å hente ut data fra låste telefoner.

Telefonen i dette tilfellet var riktignok av en eldre modell som ifølge Apple altså skal være mulig å få tilgang til, men selskapet ba likevel dommeren om å ikke tvinge selskapet til å låse opp telefonen, da dette kunne gå på bekostning av tilliten blant kundene.

FBI ville gjøre mobiler mindre sikre

Dette er for øvrig ikke første gangen at Apples krypteringsteknologi har terget på seg myndighetene. I fjor ville det amerikanske etterforskingsselskapet FBI endre lovgivningen slik at mobilprodusenter kan pålegges å legge inn bakdører som etterforskere kan benytte i etterforskninger, og dermed altså gjøre mobilene mindre sikre.

Det skal ha vært Apples nye krypteringsstandard som var bakgrunnen for dette initiativet. Motstanderne pekte imidlertid på at myndighetene i landet ikke har prioritert å vedta gode nok personvernlover, noe som har gjort at selskapene selv naturlig nok har tatt saken i egne hender.

Apple har nå flere produkter på vei: Nye Apple TV er rett rundt hjørnet »

(Kilde: VentureBeat)

annonse