Til hovedinnhold

Apples nye strømmeboks er rett rundt hjørnet

Og Apple-sjefen Tim Cook har også avslørt hvor mange som abonnerer på Apple Music.

Apple

Etter mange rykter og ubekreftede opplysninger om Apples nye strømmeboks Apple TV, ble boksen omsider avduket forrige måned. I et arrangement i regi av Wall Street Journal nylig har Apple-sjefen Tim Cook nå både avslørt slippdatoen for strømmeboksen og kommer med flere andre opplysninger.

Ifølge Cook vil Apple begynne å ta imot bestillingene av nye Apple TV på mandag neste uke, mens selve salget av boksen vil starte på slutten av uken. Det er med andre ord ikke lenge til vi kan få tak i den mye omtalte strømmeboksen.

Mener dagens TV-titting er utdatert

Den seneste generasjonen Apple TV kommer blant annet med oppgradert innmat i form av den nye A8-brikken man finner i iPhone 6. Den har også støtte for talestyring via Siri og kommer med en ny fjernkontroll med berøringsflate og innebygget mikrofon.

Apple Music skal nå ha 6,5 millioner betalende abonnenter, ifølge Tim Cook. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

I tillegg til å avsløre slippdatoen benyttet Cook for øvrig også anledningen til å dele sine syn på TV-teknologien generelt. Han mener den "linære" måten å se TV på via kanaler er utdatert, og at Apple TV altså skal rette på dette gjennom sin kombinasjon av strømmetjenester og applikasjoner.

I tillegg til dette kunne Apple-sjefen også avsløre at selskapets nye musikkstrømmetjeneste Apple Music nå har kommet opp i 15 millioner brukere totalt, hvorav 6,5 er betalende abonnenter.

(Via 9to5mac)

annonse