Nyhet

iPhone 6s og 6s Plus har fått norsk dato

Du må ut med nesten 11 000 kroner for toppmodellen.

Apple har annonsert den norske lanseringsdatoen for iPhone 6s og iPhone 6s Plus.

De nye mobilene vil være å finne i butikkene fra og med 9. oktober. Det er samme dag som Apple Watch kommer til Norge.

Her er de norske prisene

Apple har også annonsert de veiledende norske prisene. De er noe lavere enn prisene man har måttet ut med for å skaffe importerte telefoner, men ikke direkte lave.

Den ordinære iPhone 6s kommer i tre modeller, der versjonen med 16 GB får en veiledende pris på 7 390 kroner. 64 GB-utgaven får en veiledende pris på 8 490 kroner, mens versjonen med 128 GB koster 9 590 kroner.

For iPhone 6s Plus vil veiledende pris for 16 GB-utgaven være 7 490 kroner, mens 64 GB-utgaven får en veiledende pris på 9 590 kroner og 128 GB-modellen prises til 10 690 kroner.

De to mobilene vil kunne fås i metallic-finishene gull, sølv og stellargrå, samt rosegull. Tilbehør som skinn- og silikondeksler og dokkingstasjoner blir også tilgjengelig, forteller Apple.

Begrenset antall?

Apple sier at «de fleste» Apple Store-butikkene vil ha telefoner tilgjengelig for de som ikke har bestilt, men det kan virke som du bør forhåndsreservere om du er desperat etter den nye telefonen.

Utover Norge blir de to nye modellene tilgjengelig i over 40 andre land, inkludert Mexico, Russland, Spania og Taiwan. Innen utgangen av året skal de være å finne i butikker i 130 land, skriver Apple.

– Salget av iPhone 6s og iPhone 6s Plus har vært fenomenalt. I hele Apples historie har vi aldri før solgt flere enheter den første lanseringshelgen. Kundene gir oss utrolig bra tilbakemeldinger, og de er svært begeistret for 3D Touch og Live Photos, skryter Apple-sjef Tim Cook i pressemeldingen.

Vi prøvde iPhone 6S i forbindelse med den offisielle produktlanseringen tidligere denne måneden, og inntrykkene var positive.

Telefonen skilter med en ny type berøringsskjerm som registrerer hvor hardt du trykker og blant annet lar deg titte «bak» ting på skjermen.

I tillegg har den kraftig innmat som gjør at spill med avansert 3D-grafikk yter bedre enn før. De to kameraene, på for- og baksiden, er på henholdsvis 12 og 5 megapiksler.

Den nye modellen er ikke vanntett, men likevel tåler den mye vann:
En YouTube-bruker la iPhone 6S i vann i én time, og den overlevde »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Apple: - Det er helt umulig å hente ut data fra låste iPhone-telefoner
annonse