Til hovedinnhold

Ring gratis med Xito

Mobilgründeren Nadir Nalbant har de siste årene bygd opp mobilselskapet Hello for bedriftsmarkedet. Nå satser han og hans kompanjong Ove Vik på å kapre til seg en bit av kaka på privatmarkedet også.

Hvordan? Ved å la deg ringe helt gratis til alle fast- og mobiltelefoner i Norge – forutsatt at du får med deg tre venner over til Xito.

Unikt konsept
Det er alltid spennende når helt nye konsepter lanseres på markedet, og dette har vi ikke sett maken til. De to abonnementene som lanseres i dag er forhåndsbetalte – altså som et slags kontantkort. Dersom du har tre venner med Xito som operatør, vil du kunne ringe helt gratis – tilsynelatende uten særlige begrensninger – til alle norske abonnenter, og da går pengene dine til SMS (39 øre per stykk), MMS (1,39 kroner per stykk) og datatrafikk (3,99 kroner per MB). Du betaler ingen månedsavgift.

Operatøren avslører overfor Mobilen.no at de ikke har hentet inspirasjon fra utlandet for akkurat dette konseptet, men at det snarere er noe de har jobbet lenge med å utvikle. Gratissamtaler gjelder kun med abonnementet Best Friends, og forutsetter at du har tre venner med ”aktivt” Xito-abonnement. Alternativet er (bare) Friends, der du betaler 59 øre i oppstart og 39 øre per minutt for samtaler.

(Artikkelen fortsettes.)

Facebook-operatør?
Xito oppgir at noe av grunnen til at de tilbyr gratis mobiltelefoni er at hele systemet er ganske selvbetjent. Som kunde registrerer du deg på nett, der du også legger til nye ”venner”/Xito-kunder. Xito også delvis integrert med Facebook, og Xito vil bruke det sosiale nettstedet til å kommunisere med kundene via egne Facebook-grupper. Dette vil også åpne for interaksjon mellom kundene, som eksempelvis kan stille hverandre mobilrelaterte spørsmål.

- Vi har stor tro på dette konseptet, og vi har ikke sett noe liknende andre steder. Målgruppen vår er ganske unge mennesker som er vant til å delta i sosiale medier og vant til å handle på nett. Går det bra i Norge, er ambisjonen om å gå internasjonalt med det, sier styreleder Nadir Nalbant i Xito.

DnB Nor i ryggen
Nalbant er altså styreleder i Xito, og han har tidligere erfaring fra Hello, Sense og Broadband Mobile. 27-åringen Ove Vik vil imidlertid være leder av Xito. Disse to er blant hovedeierne i det nye mobilselskapet.

På eiersiden finner du også DnB NOR, Tafjord Kraft, og Tore Kristoffersen, som også har bakgrunn fra mobilselskapene Sense og Hello.

Skyggesiden
For Xito å tilby gratis mobiltelefoni er både dristig og ambisiøst på en gang. Det er noe slikt som må til for å kunne klare å etablere seg som en aktør i et meget tøft marked. Men om noe høres for godt ut til å være sant, er det som regel det. Også Xito-abonnementet har en skyggeside:

I abonnementsoversikten står det at du må ha tre ”aktive” venner for å få kunne ringe gratis med Best Friends. Vi graver i brukervilkårene og finner følgende:

Xito definerer aktive kunde som har et forbruk siste måned på 100 kroner inklusive merverdiavgift. Xito vil sjekke hver 01. I måneden for Xito Friends som skal oppgraderes til Xito Best Friends og sjekke for de som skal ned igjen som følge av at de ikke lenger oppfyller kravene. Dersom en Xito Friend som en har lagt til porterer ut vil en umiddelbart bli nedgradert om det fører til at en har mindre enn 3 venner lagt til.

Dine venner må altså bruke en hundrelapp per måned på SMS, MMS eller datatrafikk – hver måned – for at du skal kunne ringe gratis.

(Artikkelen fortsettes.)

Kan Xito lykkes?
Selvfølgelig kan de det. Vi ser hvilken enorm suksess Tele2 har med Sheriff, og etter sigende Ludo Mobil har med Terningkast 6 – de eneste ”gratisabonnementene” på markedet. Dette konseptet er annerledes, og i motsetning til de nevnte abonnementene er du avhengig av andre brukere for å oppnå gratis ringeminutter. Dette dekker imidlertid ikke SMS, MMS eller datatrafikk, så noen kroner må du ut med uansett.

Men dersom du ringer mye, og samtidig bruker minst en hundrelapp hver måned på SMS, MMS og datatrafikk – og dine tre- eller flere Xito-kunder gjør det samme –, bør det bli lønnsomt. Et hett tips for de som velger Xito er å rotte seg sammen i Facebook-gruppene og utvide vennekretsen.

Mer om
annonse