Til hovedinnhold

Se hvilke mobiler som blir lansert fra i morgen

Samsung Galaxy S5 er ikke det eneste som kommer på Mobile World Congress.

Konsept av Danish Prakash, pinoytechnoguide.com.
Finn Jarle Kvalheim

På mandag starter den store elektronikkmessen Mobile World Congress (MWC) – verdens største mobilmesse.

Amobil.no er tilstede på messen, og kommer til å liveblogge fra både Samsung Galaxy S5-lanseringen mandag kveld klokken 20:00 og det som antagelig blir lanseringen av Sony Xperia Z2 mandag morgen klokken 08:30. I tillegg kan vi selvfølgelig gi deg de første sniktittene på de nye mobiltelefonene.

Her får du en smakebit på hva vi har i vente:

Som vanlig er det slik at messen starter på en mandag, men det er alltid noen som tyvstarter en dag eller to før. I år virker det imidlertid å være færre tyvstarter enn vanlig, og det ligger an til en uvanlig tettpakket mandag, 24. februar.

Vi vet ikke helt hva det kan skyldes, men mistenker nok at det kan handle om et visst idrettsarrangement som tar slutt dagen før messen åpner.

En oppfølger til Huaweis P6 var lenge ventet å dukke opp på MWC. I stedet får vi sannsynligvis se en smartklokke, og en rekke andre produkter.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Huawei

Pressekonferanse: Søndag 23. feb, klokken 15.00 - 16.30

Den første interessante pressekonferansen, sett med norske øyne, er det kineserne i Huawei som har. I år er de alene om å ha stor pressekonferanse dagen før messeåpningen. Lenge ble det ventet at oppfølgeren til Huawei Ascend P6 ville bli lansert her. Det ser ikke ut til å stemme, uten at det legger noen demper på spenningen.

Wall Street Journal melder nemlig at den kinesiske mobilprodusenten vil slippe en mobiltelefon, og to nettbrett i den spanske storbyen.

Det er også ventet at Huawei vil kaste seg inn i smartklokkemarkedet med sitt første produkt. Så forskjellige som strategiene er på denne fronten, kan dette produktet ende opp med å bli enda mer spennende enn de andre tingene selskapet skal vise frem.

Les også: Smartklokkene kommer

Dette bildet skal vise den kommende Xperia Z2. Legg merke til rammen, som ser ut til å ha blitt langt smalere.Foto: iRimas@xda-developers.com

Sony

Pressekonferanse: Mandag 24. feb, klokken 08.30 - 09.30

Mandag morgen begynner en av pressekonferansene du virkelig bør spisse ører og øyne for. Sony er i drivet om dagen, og ryktene vil ha det til at det er modellen som så langt har vært kjent som "Sirius" vi vil få se. Den er også kjent som Xperia Z2.

Her er det altså mulig vi vil å se japanernes neste flaggskip. Ryktebørsen vil ha det til at den får en svært høyoppløst skjerm på 5,2 tommer, paret med et helt enormt batteri på 3 700 mAh. Ut over dette skal telefonen være spesifisert omtrent som de heftigste av dagens toppmodeller.

Det går også rykter om et nytt nettbrett, og en ny Windows Phone-telefon fra selskapet. Tidligere hadde Sony Ericsson vekslende hell med telefonene sine. De siste atten månedene har det som nå heter Sony Mobile klart kunststykket å imponere både forbrukere, og presse, mer eller mindre sammenhengende.

Les også: Kan dette være Xperia Z1-oppfølgeren?

Nokia

Pressekonferanse: Mandag 24. feb, klokken 08.30 - 09.30

Nokias arrangement er samtidig med Sonys, men det kan absolutt være lurt å holde et øye også med denne pressekonferansen. Her er det ventet to nye telefoner i Lumia-serien, men la oss begynne med jokeren, nemlig Nokia X, eller "Normandy", om du vil.

Kommer Nokias Android-mobil?
Dette skal være en tidlig visualisering av hvordan Lumia 1820 vil se ut.

Ryktene om en Android-telefon fra Nokia vil ingen ende ta. De har blitt «bekreftet» av anonyme kilder, og avkreftet av alle mulige kilder, en rekke ganger. Den siste tiden har vi imidlertid sett et voldsomt oppsving i omtalen av prosjektet, som likevel ikke skal være lagt på is. Årsaken? Windows Phone vokser ikke raskt nok.

Mange av oss nordboere er glade i de heftigste toppmodellene, og kan bli skuffet. Ryktene vil nemlig ha det til at Normandy blir en rimelig Android-telefon som skal ta over for dagens Asha-serie. Når den kommer er helt uvisst, men en del rykter har altså pekt på Mobile World Congress som en mulig arena for lanseringen.

Nokias nye toppmodell skal ifølge ryktene få navnet Lumia 1820, og kan bli oppfølgeren til Lumia 1020. Her snakkes det om et enda heftigere kamera, Qualcomms nye Snapdragon 805-brikke, og svært høyoppløst skjerm. En oppfølger til Lumia 1520 skal kanskje også være på vei til Barcelona. Navnet er Lumia 1525, og den vil i så fall også bli en ganske diger sak.

Mer om Nokia-ryktene:

ZTE

Pressekonferanse: Mandag 24. feb, klokken 10.30 - 11.30

ZTE har ikke figurert i så fryktelig mange rykter opp mot MWC, men noen har de tross alt vært innom. Det er spesielt to telefoner ryktene har handlet om. Nubia Z7 er en av dem, og skal være en diger brettmobil. Nubia-serien er ZTEs luksusmerke, og tar opp konkurransen med de heftigste telefonene på markedet.

De siste ryktene vil ha det til at Nubia Z7 kanskje dukker opp så sent som i april. Like fullt virker ikke en MWC-lansering helt utenkelig. Selskapet har de siste par årene brukt de store internasjonale messene til lansering av nye toppmodeller.

En annen telefon det knytter seg noe spenning til er ZTE Geek. Telefonen har vært en kameleon det siste året, med alt fra Intel Atom til Nvidia Tegra 4 under dekselet. De seneste ryktene skal ha det til at Intel-versjonen av telefonen nå vil bli vist frem med det nye operativsystemet Tizen, utviklet av blant andre Samsung og Intel.

En av innkallingene til Samsungs pressekonferanse i Barcelona.Foto: Samsung

Samsung

Pressekonferanse: Mandag 24. feb, klokken 20.00 - ?

Det knytter seg kanskje aller størst spenning til Samsungs pressekonferanse. Mot normalt er den på åpningsdagen under MWC. Vanligvis pleier sør-koreanerne å lansere en dag eller to i forveien av de store messene.

Galaxy S5 er naturligvis telefonen flest ser frem mot. De siste Galaxy S-modellene har ikke funnet veien til messer, men i stedet blitt lansert på separate arrangement. Det spekuleres i at denne æren vil gå til en enda heftigere serie, foreløpig kjent som Galaxy F.

Samsung har på finurlig vis puttet femtall inn omtrent over alt i pressematerialet for denne Unpacked-lanseringen. Dermed vil vi bli ganske overrasket om det nå ikke er Galaxy S5 som dukker opp. Dessuten ventes en fornyet Galaxy Tab 4-serie, og muligens en ny smartklokke med fleksibel skjerm. Klokken blir i så fall en oppfølger til Galaxy Gear.

Mer om Samsung-ryktene:

LG

Pressekonferanse: Kun aktiviteter på stand

Det er aldri helt godt å vite hva LG sysler med i forkant av disse messene. Selskapet varierer lanseringsvariantene sine nærmest fra gang til gang. Det vi ser oftest er imidlertid at de lanserer produktene i Sør-Korea, noen dager eller uker i forkant av messen.

Det er etter alt å dømme denne strategien LG følger i år også. LGs nye brettmobil, G Pro 2, ble akkurat lansert, og vi regner med å få se mer til den i Barcelona.

Ellers går ryktene om både en G2 Mini, og en oppfølger til dagens toppmodell. Med tanke på ståheien rundt G2-lanseringen, og at LG ikke vil ha noen egen pressekonferanse i Barcelona, virker det lite sannsynlig at vi får se en G3-modell før noe senere på året.

Det er likevel ikke uvanlig at selskapet tar med seg en rekke ulanserte modeller til å fylle opp visningshyllene rundt et forhåndslansert flaggskip. Disse lanseres som regel enkelt og greit ved at messestanden åpnes.

Mer om LG-ryktene:

Dette skal være HTCs neste toppmodell. Det virker imidlertid lite trolig at den dukker opp på MWC.Foto: @htcfamily_ru

HTC

Pressekonferanse: Ingen pressekonferanse

Vi vet at vi ikke er alene om å vente på en oppfølger til HTCs designperle One. Ryktebørsen har lenge omtalt MWC som en mulig arena for lanseringen av en slik oppfølger, men før helgen fikk vi opplyst fra HTC at de ikke hadde planlagt noen pressekonferanse for årets messe.

Dermed virker det svært lite sannsynlig at vi får se noen ny toppmodell fra HTC i Barcelona. Modellen er likevel å finne på ryktebørsen, under navn som HTC Two, HTC One 2, eller bare M8, som påstås å være kodenavnet.

Det som har dukket opp av påståtte bildelekkasjer viser en telefon som er nesten kliss lik dagens HTC One, men med noen få og viktige forskjeller. Den har nemlig ingen snarveisfelter på fremsiden, og på baksiden har den et dobbelt sett kameralinser.

Dette skal bety at HTC nå har flyttet snarveiene inn på skjermen, og at kameraet skal gi mulighet for refokusering i etterkant av fotograferingen.

Vi tror uansett HTC vil gjøre noen hakk mer stas på en ny toppmodell, så vi regner med en lansering på separat arrangement litt ut på våren.

Mer om HTC-ryktene:

annonse