Nyhet

– Samsung Galaxy S5 lanseres 23. februar

Nye rykter om både lanseringsdato og øyescanner.

Ryktene om Samsungs Galaxy S5 har gått i en liten evighet allerede. Nå som forgjengeren begynner å nærme seg året, er det også snart på tide med en lansering. Ryktene ville ha det til at årets lansering ville komme tidligere enn fjorårets, og nå kan det se ut som om en dato har kommet på bordet.

Det er den russiske ryktemakeren, og Mobile Review-redaktøren, Eldar Murtazin som nå melder at Galaxy S5 vil bli lansert søndag 23. februar – dagen før den store mobilmessen Mobile World Congress går av stabelen, i Barcelona.

Les også: Samsung endrer telefonmenyene

Til salgs i slutten av april

Arrangementet skal starte klokken 18 på kvelden. Uten at navnet er nevnt, er det rimelig å anta at telefonen vil få sin eget "Unpacked"-pressekonferanse, slik de fleste av forløperne har fått.

sitat"Samsung Galaxy S5 launch - 18.00. Barcelona. 23 February. Price the same. Launch - end of April. Specs - u know them :) new touchwiz ;)— Eldar Murtazin (@eldarmurtazin) January 21, 2014"

Ifølge Murtazin vil prisen på telefonen være den samme som for dagens telefon. Selv om avsløringen ser ut til å komme noen uker tidligere enn fjorårets, kan det bli en hard ventetid for de ivrigste. Murtazin melder nemlig at telefonen ikke vil være i salg før i slutten av april. Ventetiden fra lansering til tilgjengelighet kan altså bli noe lenger enn for Galaxy S4.

Fra å ha vært en av bransjens viktigste insidere, har Murtazin de senere årene hatt svært varierende hell med spådommene sine. At Galaxy S5 vil bli lansert i forbindelse med Mobile World Congress er imidlertid helt i tråd med ryktene som har gått så langt, så det virker sannsynlig at datoen stemmer.

Ut med iris, inn med fingeravtrykk

Ingen Galaxy S-rykter kommer alene. Om det ikke er et gammelt jungelord allerede, burde det snart bli det. Ryktene om avansert biometri, og opplåsing uten koder, eller mønstre, har gått lenge. I utgangspunktet har det vært snakk om øyescannere. Hvis de siste ryktene stemmer har imidlertid Samsung gått bort fra denne løsningen.

Selskapet skal ha bestemt seg for at denne typen scannere blir for vanskelige å ha med å gjøre. Nettstedet gsmarena.com supplerer med en rekke mulige årsaker; solbriller kan forpurre systemet, du måtte holdt mobilen svært nærme øyet, og det kunne blitt vanskelig å låse opp mobilen i mørket.

iPhone og One Max

I stedet skal Samsung ha valgt å gå for en løsning med fingeravtrykksensor under skjermen. Gsmarena har snakket med en rekke leverandører av slik teknologi, og foreløpig kun funnet det svenske selskapet Fingerprint Cards AB, som er villige til å innrømme at de er i samtaler med koreanske mobilprodusenter om bruk av teknologien.

Foreløpig er det ikke mange mobiler som kan stille med en slik sensor. Det er først og fremst Apple iPhone 5S som har løsningen, men også HTC bruker en avart av systemet i sin One Max-modell. En variant vi syntes fungerte særdeles dårlig, da vi testet telefonen.

Vi er som vanlig til stede under årets mobilmesse i Barcelona, og vil holde deg oppdatert så fort vi vet mer. Ønsker du å følge med på når Galaxy S5 blir tilgjengelig i norske butikker kan du få varslinger fra Prisguide gjennom produktsiden under artikkelen.

Lurer du på hvordan Galaxy S5 vil bli? Gå hit for en oppsummering av de viktigste ryktene så langt

(Kilder: gsmarena.com, androidauthority.com)

Les også
Se hvilke mobiler som blir lansert fra i morgen
Les også
Samsung Galaxy S5 kan bli vanntett
Les også
Galaxy Gear-oppfølgeren kan komme om en uke
Les også
Samsung endrer telefonmenyene
Les også
Nye rykter: Galaxy S5 og Galaxy F kommer samtidig
Les også
Samsung Galaxy S5 kan være avslørt
annonse